Plan Lector Bromera

Páginas: 57 (14134 palabras) Publicado: 3 de mayo de 2012
Pla de foment lector de centre. Edicions Bromera

ÍNDEX
1. Introducció general: per què i per a què un pla de foment de la lectura al centre. 2. Què hem d’entendre per lectura? 3. Foment de la lectura i també de l’escriptura. 4. Anàlisi prèvia de la situació inicial. 5. Objectius generals del Pla Lector de Centre. 6. Objectius, actuacions i criteris d’avaluació per a cadascun dels sectorsimplicats: 6.1. El professorat. 6.2. L'alumnat: • Activitats inserides dins del currículum ordinari de l’alumnat i de l’aula: aprenentatge de la lectura i aprenentatge mitjançant la lectura. • Activitats específiques de foment de la lectura (pel gust de llegir): de motivació prèvia, a fer durant la lectura i per a després de la lectura, tant a l’aula com a la biblioteca, etc. • Activitatscommemoratives relacionades amb el llibre i la lectura d’àmbit general: de cicle, de centre, de localitat, etc. • Estratègies de reforçament i de consolidació permanent. 6.3. Les famílies. 6.4. L’entorn del centre (biblioteca, ajuntament, llibreries, entitats cíviques i socials, editorials, etc.). 7. Recursos disponibles i necessaris per a aplicar el pla lector de centre: 7.1. Biblioteques d’aula. 7.2.Biblioteca del centre. 7.3. Aula d’informàtica. 7.4. Recursos humans. 7.5. Altres recursos. 8. Responsabilitats: a qui li correspon aplicar totes i cadascuna de les actuacions del pla de foment lector. 9. Temporalització, avaluació, revisió i propostes de millora. 10. Difusió del pla lector de centre. 11. Bibliografia. 12. Documents de d’ampliació i de suport:

Pla de foment lector de centre.Edicions Bromera

1. INTRODUCCIÓ GENERAL: PER QUÈ I PER A QUÈ UN PLA DE FOMENT DE LA LECTURA AL CENTRE
Fomentar la lectura ha sigut sempre, per sort, un dels objectius principals de totes les persones que, d’una manera o d’altra, han tingut la responsabilitat d’educar les noves generacions, almenys des de la generalització de l’educació bàsica a tota la població i no només als descendents de lesclasses econòmicament altes. Ensenyants, bibliotecaris, escriptors i escriptores, professionals de l’animació sociocultural i també, cada vegada més, pares i mares, s’han plantejat com transmetre l’interés per la lectura als xiquets i les xiquetes amb més possibilitats d’èxit per crear-los l’hàbit lector i iniciar-los en el camí de l’aprenentatge autòcton: és a dir, que siguen capaços d’aprendre aaprendre. Perquè, en realitat, si hi ha alguna cosa que ningú no posa en dubte és que una de les finalitats primordials de l’educació ha de ser aconseguir ciutadans lectors. Sobretot, perquè sense l’adquisició d’aquesta habilitat privem les persones del coneixement personal cívic i cultural necessari per a moure’s en la societat amb autonomia conscient i llibertat plena. Naturalment, aquesta idea hasigut sempre compartida pel professorat del centre que, des de fa temps, l’ha tinguda en compte en la pràctica docent diària, tal com es comprova fent un repàs a les activitats fetes en cursos anteriors i que tenen relació directa amb el foment de l’hàbit de la lectura i també de l’escriptura. No obstant això, des de la nostra responsabilitat professional i conscients que sempre es pot –i es deu–millorar, veiem la necessitat de concretar un pla de foment de la lectura que siga capaç d’unificar estratègies, optimitzar recursos i sistematitzar accions per a obtenir resultats més satisfactoris entre l’alumnat del centre que augmenten els índexs lectors, afavorisquen la comprensió lectora i que impliquen l’aprenentatge de les competències bàsiques, especialment: a) b) c) d) la comunicaciólingüística, el tractament de la informació i la competència digital, la competència cultural i artística, la competència per a aprendre a aprendre.

La decisió d’elaborar el pla de foment de la lectura del centre, per altra banda –i és just reconéixer-ho–, s’ha vist afavorida pel context normatiu vigent que incideix de manera especial i clara en aquest aspecte educatiu, tal com veiem reflectit...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Plan Lector
  • PLAN LECTOR
  • Plan Lector
  • PLAN LECTOR
  • PLAN LECTOR
  • plan lector
  • plan lector
  • Plan lector

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS