Planos y angulaciones en Drácula

Páginas: 3 (509 palabras) Publicado: 17 de octubre de 2013
Anàlisi de la tipologia de plans i angulacions de Dràcula, de Francis Ford Coppola

Plans
-Llargs: a la pel·lícula, els plans llargs són usats sobretot per a descriure on té lloc l’escena, comquan en Jonathan Harker viatja a Transsilvània (i surt el tren superposat amb el seu diari personal), o quan és abandonat en el bosc nocturn pel cotxer que el porta. Si bé la funció dels grans plansgenerals i els plans generals són descriptius del lloc, els plans composts solen ser-ho de l’acció.
-Mitgers: són usats per reflectir els estats d’ànims de diferents personatges, els diàlegs entre ellsi les seves interaccions.
-Curts: tal i com són utilitzats en la pel·lícula, subratllen enormement les emocions, les expressions i l’essència dels personatges. Els plans detall de les mans de Dràculaens fan sentir repulsió, i els de les cares ens confonen per la seva agressivitat.

Angulacions
-Picat: és utilitzada per a donar una sensació vertiginosa o irreal, com quan apareix el lacai boigdel compte al manicomi, o quan en Harker treu el cap per la finestra de la mansió, enfrontat amb el llarg abisme que hi ha sota seu. També suggereix bogeria.
-Contrapicat: accelera i tensa l’acció,oferint d’una manera subjectiva una sensació d’impotència en front de la superioritat que guanya allò que queda més alt i afavorit per l’angle. Això sol passar amb la mansió, quan és mostrada amb lallum de la lluna amb un angle baix i aberrant.
-Aberrant: s’utilitza per a mostrar com n’és de torta la realitat que estem veient, suggerint-nos que alguna cosa no és correcta en el que està passant.Tenim exemples com la creu que cau al principi o el castell.
-Punt de vista subjectiu: són angulacions molt agressives, com si retratessin la visió de la bèstia que ronda els jardins, per exemple.Donen una sensació de subjectivitat que fan que l’espectador estableixi empatia amb aquell de qui agafa la vista, intensificant la seva emoció quan el que veu a través d’aquests ulls de lloguer és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Angulos en el plano
  • Planos y ángulos
  • Ángulos En El Plano
  • plan de clases angulos
  • Planos Y Angulos Cinematograficos
  • Planos, angulos y movimientos de cámara
  • ÁNGULOS Y PLANOS CINEMATOGRÁFICOS
  • Fotografia Planos Y Angulos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS