Platón

Páginas: 4 (876 palabras) Publicado: 28 de enero de 2015
PLATÓ
És un gran coneixedor de la Filosofia Pre-socràtica, la qual serà utilitzada a l'hora d'elaborar el seu pensament. Així podem trobar al seu pensament les següents InfluènciesPre-socràtiques:

Influència Positiva1
Influència Negativa
. Heràclit. Plató crearà un Món totalment sotmès al canvi, i, per tant, incognoscible, tal i com és el Món d'Heràclit: el Món Sensible.
. Parmènides.Plató crearà un Món similar, però no igual, a l'Ésser de Parmènides: El Món Intel·ligible. La diferència més important serà que Plató no considerarà
l'existència d'un sol Ésser, sinó de molts éssersdiferents i diferenciats (les Idees). Això farà que sigui cognoscible.
. Pitàgores. La visió dual de Pitàgores, especialment la concepció de l'ànima com a presonera d'un cos seran acceptades per Plató.. Sòcrates. El Món de les Idees estarà format per Universals, concepte que pren Plató del seu mestre Sòcrates, a l'igual que una certa concepció ètica del coneixement.
.El relativisme dels Sofistes.El Materialisme dels Pluralistes.


II TEORIA DELS DOS MONS
La teoria de les Idees suposa un dualisme ontològic:
Plató afirma l'existència de dos Mons diferents :
Món Intel·ligible o de lesIdees
Món sensible
Aquestes són realitats eternes, perfectes, immutables, immaterials, innates, i imperibles, a més que únicament la intel · ligència pot accedir-hi. Les Idees tenen unajerarquia, en base al seu grau de realitat (la Idea de bé, el Sol del mite de la caverna, és la Idea Suprema i d'aquesta participen totes les altres).
El món que els nostres sentits perceben. Aquest és unmón d'aparences, una realitat imperfecta (matisada per la caòtica matèria), aparent i sotmesa al canvi. Per això té menys realitat que les Idees.

Relació entre els dos mons
Encara que hi ha unarelació entre aquests dos graus de realitat: IMITACIÓ o CÒPIA. És a dir, el món sensible imita o còpia a les idees (com les idees ho fan de la Idea Suprema de Bé) a través del Mite del Demiürg

El...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Platon
  • Platon
  • Platon
  • Platon
  • Platon
  • Platon
  • Platon
  • platon

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS