Poesia posguerra

Páginas: 3 (703 palabras) Publicado: 22 de febrero de 2011
POESIA DE POSTGUERRA fins els anys 70
La poesia va respondre a les diferents realitats amb què es van haver d’enfrontar els autors: el silenci imposat (anys 40-50) i la censura atenuada (anys 60).Entremig d’aquests dos períodes, trobem els dos poetes més importants de la postguerra Salvador Espriu i Pere Quart.
En un primer moment (40-50) la poesia va seguir les tendències anteriors a laguerra civil: la poesia de tradició simbolista, i la poesia avantguardista tot seguint el mestratge de Carles Riba i Josep Vicenç Foix. Riba encarnava els valors de rigor moral, d’exigència literaris i defe en la cultura que havien de ser els fonaments per a redreçar el país. Foix reivindicava la ruptura formal i lingüística i l’experimentació. En ambdós casos es tracta d’una poesia hermètica, queconnecta amb les preocupacions metafísiques i religioses de l’època i reflecteixen preocupacions humanes que tenen el seu origen en un medi social i polític que no satisfà les aspiracions humanes encaraque, injustament s’han qualificat d’intent d’evasió de la realitat.
[poesia de tradició simbolista Bartomeu Rosselló-Porcell (1913-1938), Màrius Torres (1910-1942); poesia de tradicióavantguardista: Josep Palau i Fabre (1917-200), Joan Brossa (1919-1998)]
Salvador Espriu i Pere Quart són dos autors inclassificables per la singularitat i la personalitat de la seva obra. Tot i participar de latemàtica angoixosa, metafísica i religiosa dels poetes dels anys 40-50, les seves obres deixen veure un canvi d’orientació: l’angoixa existencial davant la vida i la mort pren una dimensió col•lectiva,cívica i social. Tots dos van exercir una important influència en la poesia realista i social dels anys 60. Tot i això presenten moltes diferències pel que fa a l’estil, encara que plantegen lesmateixes preocupacions. Salvador Espriu expressa el seu exili interior, Pere Quart va viure els dos exilis.
A partir dels anys 60 hi ha un canvi d’orientació de la poesia cap al realisme social, és a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Poesía De Posguerra.
  • poesia de posguerra
  • poesia de posguerra
  • Poesia posguerra
  • Poesia narrativa posguerra
  • poesia posguerra española
  • Tendencias de la poesía de posguerra española
  • Poesia desde la posguerra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS