Popo

Páginas: 9 (2122 palabras) Publicado: 31 de diciembre de 2010
1.Personatges que intervenen:
· PROTAGONISTES:
El Lleó, Na Renard, el Bou, el Lleopard, el Linx, l'Elefant.
· SECUNDARIS:
Gat, Gos, Ós, Llop, Serpent, Cranc, Mostela, Cèrvol, Cabirol, Moltó, Senglar, Boc
Lleó: és l'animal més fort de tots, no és masa gran i meja altres animals. En es que final nombren rei, però té una personalitat molt dèbil ja que es deixa aconsellar per qualsevol i semprefa el que li diuen.
Cavall: és una bèstia gran, bella i humil; és lleugera i no té un semblant orgullòs, no menja carn.
Bou: animal fort i gran.
L'ós, Linx, el Lleopart i la Serpent: són animals que menjen carn, i vàren ser elegits com a consellers del rei.

2.Quies Na Rarad, Descriulo
Renard el que està buscant és manipular a tots els animals del regne per tal d'arribar a convertir-se en elrei.
Al ser un llibre de Ramon Llull, Renard acaba castigada i morta. Tria aquest animal perquè en la nostra societat tenim la concepció de la guineu com astuta, rabiosa i traïdora. I era el millor personatge per a reflectir el que ens volia mostrar. A més, és una dona i en aquell moment eren considerades com a traïdores i sense escrúpols.
L'autor pretén reflectir l'ambició desmesurada quetenen els polítics per arribar a aconseguir poder i tot el que estan disposats a dur a terme per aconseguir el seu objectiu.

3. Quines son les intencions de la rabosa

4.Qui es el porter del rei? I el cambrer? Justificalo

5. En quins dos grups clasifica aquesta novela als animals
Els animals que ens presenta a l'obra els podem classificar en dos tipus:
• Herbívors: bou, cavall, conill,gall...
• Carnívors: lleó, lleopard, linx, guineu (carronyer), ós, corb, serp...
Els qui tenen les de guanyar són els carnívors ja que són més agressius i viuen alimentant-se dels herbívors o d'altres carnívors. Ramon Llull ens presenta la distinció dels carnívors manant sobre els herbívors i això és un fet que es produeix perquè Déu ho ha volgut així. Contra la paraula de Déu no s'hi pot ferres.
Els carnívors representen a la classe noble i els herbívors a la classe mitjana o baixa que són manats pels de més amunt d'ells.

7. Fesel resum breu de lhistoria

8. Quin es el final?
De la mort de Na Renard: Na Renard va dir a l'Orifany que ja era hora que el rei morís i el pla era el següent: Faria creure al rei que el senglar el vol matar i al senglar li diria que el rei el volmatar, d'aquesta manera estarien enfrontats. Hi hauria una baralla en la que lògicament guanyaria el rei, però com aquest ja no tindria forces Na Renard aprofitaria per matar-lo. L'Orifany acceptà, però va pensar d'enganyar-la i va dir a Na Renard que volia q hi haguessin uns testimonis d'aquest tracte, i elegiren al Conill i al Peó que li eren enemics a Na Renard. L'Orifany va anar a parlar amb elrei i el Senglar i els explicà el que Na Renard volia fer, i per demostrar-ho va fer parlar al Conill i al Paó, així que el Lleó matà per fi a Na Renard.

9. Quina moralitat as depres en aquets llibre
Ramon Llull te com a objectiu fer un relat moralitzador al lector, de manera que al llegir-lo, aquest pensi en certs aspectes de la societat en la que viu. Amb l'ajut dels anomenats eximplis, potcriticar els aspectes que ell desitja sense mencionar en cap moment directament el que està criticant. Podem veure per tant, que els utilitza per difondre y fer arribar al lector les crítiques sobre la societat en la que viu. Podem dir per tant, que estan inclosos sobre una finalitat didàctica.
Com que és una obra didàctica ha de donar una lliçó moral. Ramon Llull volia ensenyar que no s'ha detenir tanta ambició per les coses i també que ens hem de conformar amb el que tenim i no menysprear-ho.
Quant a la política, no s'ha d'intentar voler tant poder ja que després t'ho pots trobar pitjor del que ho tenies al principi i en pots sortir mal parat.
Aquest tipus d'ensenyament el podríem trobar també a la Bíblia i això ens mostra la cristianitat, o la fe que tenia en Déu.

EL LLIBRE DE...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • popo popo
  • Popo
  • Popo
  • Popo
  • Los popaer
  • Popo
  • popo
  • POPO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS