Prácticas

Páginas: 5 (1090 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2013
TEMA 6
Relacions personals i col·lectives: Lideratge, gestió i innovació de les organitzacions educatives.
Definició escola: Espai de vida. En eixe cas si considerem l’escola com espai de vida necessitaria incorporar una visió democràtica, basada en els aspectes de llibertat i col·laboració. També pensar que la escola pot contribuir a transformar el processos culturals: agent transformador.Com també l’escola deuríem de pensar que té una capacitat de poder crear un clima de pau, empatia i convivència.
Cada escola ha d’oferir el seu propi estil de relacions: com va a articular les relacions personals i col·lectives. Cada escola ho farà d’un amanera particular, cada una te una realitat distinta a la de les altres.
Altre aspecte de l’escola seria que la escola té una doble funció:Formadora i a la vegada educadora i, el que ha de fer es proporcionar ensenyaments als alumnes però també educar-los de manera que ells puguen aprendre a pensar per si mateixa i amb col·laboració amb els altres  ensenyar i educar per a formar a persones autònomes.
L’escola com a institució el que fa es crear i transformar els seus valors. Educa en valors. L’escola és capaç de poder transformar unvalor a través de l’educació. Com que l’escola proporciona coneixements per a desenvolupar a la persona també hem de considerar-la com espai de creixement de la cultura, és una institució cultural, un espai os se pot construir la cultura. El que fa l’escola és adaptar-se o veure de la cultura en la que està immersa per a traslladar aquesta cultura als seus alumnes. Però, açò podria ser perillós:escola en cultura de valors egoistes, rivalitat...
L’escola ha de tindre una visió crítica sobre la cultura en la que està immersa. L’escola no es un agent productor de la cultura sinó que veu eixos valors culturals i fer una visió crítica d’allò que ha d’ensenyar.
La cultura que ha de predominar en una escola no pot ser una cultura estàtica (les regles sempre són mes important que les idees departicipar), cal de tindre un enfocament més dinàmic. Quan les regles estan per damunt de les idees NO. També seria important donar iniciativa als alumnes en el seu aprenentatges: no allò receptiu, facilitar que els alumnes puguen ser autònoms i habilitats per investigat. Front a l’ individualisme: col·laboració. Iniciativa dels alumnes pel seu propi aprenentatge, açò exigeix als mestres augmentarles seues competències, han de implicar-se.
En el centre escolar influeix:
Les famílies
Mestres
Alumnes
Context / entorn del centre
Administració (Direcció territorial educació)
Estos elements generen unes situacions complexes en el centre. Eixes relacions que es generen; una part d’elles estan regulades per la llei (Reunions de professors en claustres) però també hi ha relacions noregulades (relacions entre els xiquets en els patis o els professors quan no estan en els claustres...). Hi ha moltes relacions que no són regulades i estan presents en els centres i açò causa que l’escola tinga un clima o un altre. Hem de desenvolupar habilitats socials per a poder saber treballar en equip, la qual cosa significa : prendre decisions de forma col·lectiva, resoldre problemes a través de lanegociació, saber controlar l’ estrés, saber escoltar, entendre posicions distintes, empatia, acceptivitat  saber gestionar totes és fonamental.

El LIDERATGE:
En una escola és fonamental. Es confon l’idea que liderar es saber gestionar. Gestionar es la capacitat de traure partit d’allò que un ja té però liderar es anar mes allà de saber gestionar, implica sustentar una dinàmica que es mesrica i creadora en l’organització  Busquen la satisfacció de tots i innovar contínuament.
Un líder, o persones que vulguen ser líders, serien aquelles capaces de sensibilitzar el seu equip de treball i així obtindre un camí d’optimització.
El lideratge no pot ser individual, ha de ser compartit. Ha de ser estratègica per a la organització d’un centre.

DIRECTORS DEL CENTRES:
Moltes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Practicas
  • Practicas
  • Practicas
  • Practica
  • Practica
  • Practica
  • Practica
  • Practicas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS