PR CTICA Pressi I Calor

Páginas: 11 (2692 palabras) Publicado: 20 de abril de 2015

PRÀCTICA



La pressió i la calor
Francesca Neus Mestre Pasqual
1r Batxillerat A
La pressió i la calor
1) Objectius:
Volem aconseguir veure i estudiar el comportament de la calor i també de la pressió, ja que ambdues estan relacionades. I també tenim la intenció d’aprendre a fer servir un destil·lador.
2) Què sabem?
Sabem que la calor és una forma d'energia que es produeix amb el movimentcinètic de les molècules d'un cos o partícula. En la física la calor es defineix com a l'intercanvi d'energia que es produeix a qualsevol procés en el qual el sistema no és aïllat de l'entorn i hi existeix un gradient de temperatures a les fronteres del sistema analitzat. No s'ha de confondre el concepte de calor amb el de temperatura ni tampoc amb el d'entalpia. També es pot definir com una sensacióque s'experimenta en rebre directament o indirectament la radiació solar, o d'aproximació a una font exotèrmica.
Sabem que la calor sempre es desplaça de les zones més càlides a les més fredes, per així que hi hagi un equilibri. Els animals de sang calenta alliberem calor, i per això nosaltres a l’hivern portem roba aïllant que evita que la calor del nostre cos s’escapi al medi, i als desertstambé van tapats perquè a l’igual que la roba no deixa sortir la calor tampoc la deixa entrar; i a l’estiu de per aquí que ja no és tan sec portem poca roba per a transpirar ja que estem a la temperatura ideal.
Sabem que l’encenedor de butà refinat que utilitzarem a les pràctiques la seva flama té una temperatura que volta entre els 500oC i 600oC. També podem observar com la flama canvia de colordepenent de la temperatura que té, quan més calenta és més s’acosta a la franja d’ultraviolats (quan la temperatura ja es tan alta que emet una radiació ultraviolada aquesta no es veu perquè surt de l’espectre visible) i quan menys calenta és més s’acosta a la franja d’infrarojos (que tampoc és visible). I per tant la temperatura no és la mateixa a totes les parts de la flama de l’encenedor. I tambésabem que a causa d’això quan escalfem un ferro a molta temperatura aquest es torna vermell perquè ja comença a emetre radiació visible després d’haver emès d’infraroja.

També sabem que l’aire calent pesa menys i s’eleva per amunt i per això podem acostar més les mans de costat de la flama que no pas per dalt, aquest fet s’anomena convecció, i sabem que els forns utilitzen aquest sistema perescalfar-se, i també ho fem servir amb les estufes de llenya per a escalfar una habitació.
Sabem que el gas butà pesa més que l’aire i per això a l’hora d’encendre un fogó de gas butà l’encenedor ha d’estar a baix del fogó.
La pressió és la força que actua damunt una superfície determinada, és una magnitud vectorial i les fórmules per calcular la pressió són: P=F/S i P= d x h x g (densitat x alturax gravetat).
Existeixen magnituds vectorials (tenen mòdul(quantitat), direcció(recta) i sentit(punta de la recta)) i magnituds escalars (no són vectorials) com és el cas del temps, temperatura, etc.
La pressió de vapor és la pressió que fa un vapor sobre una superfície tancada, quan la pressió es igual a dins el recipient que a fora el líquid bull, si aquesta pressió interior és major deixa debullir.
El procés pel qual una substància que es troba en estat líquid passa a gas s’anomena vaporització. Hi ha l’evaporització que només s’evapora la superfície de la substància i l’ebullició que s’evapora tot el volum de la substància.
3) Com ho farem?
Material:
-Paper.
-Encenedor de metà refinat.
-Reixeta de ferro.
-Bossa de plàstic.
-Bossa d’escombraries de plàstic.
-Un ferro.
-Matràs dedestil·lació.
-Rentador.
-Guants aïllants tèrmics.
-Un fogó.
-Tap de suro.
-Bureta.
-Vas de precipitats.
-Refrigerador.
-Termòmetre.
-Destil·lador (matràs destil·lador, colze, 2 bases de suport).
-Una fusta de taula.
-2 xeringues.
-Mànega.
-Un globus.
-Erlenmeyer.
-Tap d’erlenmeyer amb un forat amb un tub de vidre.
-Estirador d’aire.
-Botella d’aigua.
-Tap de bolígraf BIC.
-3 escuradents (mínim)....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • INFORME DE PR CTICA I
  • PR CTICA I
  • PR CTICA I
  • I pr ctica 1
  • Liturgia Trabajo Pr Ctico I
  • Inform Tica Pr Cticas I
  • Trabajo Pr ctico Civil I
  • Pr Ctica I Examen Corto 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS