Practica Derecho Financiero

Páginas: 8 (1870 palabras) Publicado: 16 de mayo de 2014
DRET FINANCER I TRIBUTARI: PRÀCTICA 3


Supòsit de fet

La Sra. Font ha rebut una herència d'un familiar. Amb la quantitat obtinguda, i després de declarar la seva obtenció davant l'Agència Tributària de Catalunya, decideix adquirir un local a Barcelona per a obrir una escola de música. Per a això, es dirigeix a l'Ajuntament a fi de sol·licitar la llicència d'obertura del negoci id’informar-se sobre els tràmits necessaris per realitzar obres d'acondicionament del local.

D'altra banda, la Sra. Font està pensant en traslladar-se a viure prop d'allà, ja que l'Ajuntament està rehabilitant el barri amb nou enllumenat i nous serveis públics en la zona, entre ells, un centre de dia per a gent gran, al que podria anar el seu pare. També estan construint un poliesportiu municipal, alque la Sra. Font podrà anar a fer classes de gimnàstica, i estaran més a prop de la Universitat pública on estudia el seu fill gran. No obstant això, es tracta d'una zona amb aparcament restringit i, en una ocasió, la grua es va endur el cotxe de la Sra. Font per estar malament aparcat.

Amb la quantitat restant de l'herència, la Sra. Font es dirigeix a una entitat financera per a informar-sesobre com poder invertir-la. Allà li expliquen diverses possibilitats. La primera seria invertir en accions d'una empresa privada que està repartint considerables dividends i en la qual té accions el propi Ajuntament. La segona opció seria invertir el seu capital en Deute Públic. Concretament, s'han emès per la Direcció general del Tresor i Política Financera Obligacions de l'Estat en el MercatEspanyol per valor de 8 milions d'euros; que poden ser subscrites per qualsevol persona física o jurídica; amb un venciment a 10 anys; i amb un tipus d'interès del 5,5% anual. La Sra. Font decideix subscriure un paquet d'Obligacions de l'Estat. En les condicions inicials de l'emissió, es preveia la possibilitat de conversió obligatòria de les condicions d'emissió d'aquestes Obligacions de l'Estat.Cinc mesos més tard, s'acorda la reducció del termini de venciment en 2 anys, incrementant el tipus d'interès al 5,8%.

Qüestions

1) Identifiqui els diferents ingressos públics que, expressament o implícitament, poden derivar-se del supòsit de fet anterior per a l'Ajuntament i altres possibles Ens públics. Argumenti quin tipus d'ingrés públic (i quina categoria tributària, si s’escau)generarà cada fet en particular. Com a fonament de la respectiva argumentació, citi la normativa bàsica aplicable en cada cas.

En el supòsit de fet anterior trobem diferents expressions que podem considerar que explícitament i/o implícitament, poden generar un ingrés públic. A continuació es presenta un quadre amb cada fet, tot indicant la seva classificació en funció de diversos criteris:

Algunesobservacions sobre el quadre, són en primer lloc el fet que el supòsit de fet no dóna gaire informació sobre l’herència i, per tant no sabem si li són aplicables deduccions o no.
Ingrés
Règim jurídic
Institut jurídic
Permanència
Vinculació pressupostaria
Ens públic
Normativa
Herència (Impost successions)
Dret Públic
Tributari
(Impost)
Ordinària
Pressupostaria
CCAA (AgènciaTributària CAT)
Llibre IV CCCat
Art. 3 Llei 29/1987
Llicència obertura negoci
Dret Públic
Tributari
(Taxa)
Ordinària
Pressupostaria
Ajuntament
Art.13a LTPP
Futur Impost Activitats Econòmiques
Dret Públic
Tributari
(Impost)
Ordinària
Pressupostaria
Ajuntament
Art 78 LHL
RDL 1175/1990
Obres enllumenat
(no la conservació)
Dret Públic
Tributari
(contribució especial)
OrdinàriaPressupostaria
Ajuntament
Art 28 LHL
Preu Públic Centre de dia i Gimnàs
Dret Públic o privat depenent de qui presti el servei (no s’especifica)
Preu Públic
Ordinària
Pressupostaria
Ajuntament
Art.48 LHL
Universitat
Dret Públic
Tributari
(Taxa)
Ordinària
Pressupostaria
Estat/CCAA
13.h LTPP
Matrícula Universitat
Dret Públic
Preus Públics
Ordinària
Pressupostaria
Estat/CCAA...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Practica Derecho financiero
  • Practica Financiero
  • Practica de estados financieros
  • Derecho financiero
  • Derecho financiero
  • derecho financiero
  • Derecho Financiero
  • Derecho financiero

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS