Precious

Páginas: 5 (1107 palabras) Publicado: 20 de diciembre de 2012
Pràctica 5.Indicadors principals film “Precious”Ferran Reyes GómezCENTREEl primer centre on estudia la Precious és un centre de secundària públic de Harlem en el qual es reflexa una segregació clara de la societat, la del mateix barri, un dels més pobres de Nova York que afronta problemes derivats d'aquest com són la delinqüència[1], desestructuració familiar, drogues[2]. Pel que veiem es uncentre massificat, amb molts alumnes per aula que segueix un mètode d'ensenyament tradicional; un professor que explica i uns alumnes que escolten tractant a l'alumne com una esponja i no com un membre actiu amb qui interactuar. En aquest centre és gairebé impossible, pel professor, fer un seguiment de cada alumne i, segurament, tampoc deu tenir gaire marge de maniobra per canviar això ja que haurà deseguir un temari i un mètode marcat per l'Estat i direcció. Està bé, però, com la Directora s'implica amb Precious per fer-li arribar una alternativa a la qual ella es pot agafar; no l'expulsa i es desentén, sinó que li busca noves oportunitats. Tot i així, es veu com el poder d'informació, autonomia i decisió recau plenament en la direcció.
El segon centre al qual assisteix Precious sembla serun centre privat depenent d'alguna fundació[3] que advoca per mètodes educatius alternatius que suposin una oportunitat per a aquells alumnes amb problemes d'aprenentatge derivats d'altres centres o serveis socials.

Veiem què és un centre auster sense molts recursos però en el qual el ràtio d'alumnes per classe molt baix el que suposa un tracte i seguiment més personalitzat, el què comporta uninterès per l'alumne més gran que es converteix en motivació[4]. L'alumne participa de l'aula com un membre actiu. Veiem també com la mateixa professora té més autonomia per a decidir i buscar solucions en comptes de delegar en gent que no està implicada; es demostra quan la professora busca solució directament a la situació de desemparament de la Precious[5]. A més, la professora s'implica molten el seu futur i vetlla i li dona consell.

Tot i què al primer centre la Precious es troba amb una mica de burocràcia a l'entrar (el què crec que pot ser un impediment per a alguns casos) després no s'hi torna a trobar.
PROFESSIONALSEntre els professionals veiem què no hi ha molta comunicació.
Entre els dos centres educatius si que veiem que hi ha comunicació, es passen l'expedient ifaciliten la tasca de traspàs de la Precious d'una escola a l'altra.
Entre els centres i serveis socials no veiem què hi hagi cap tipus de comunicació. Als centres educatius no coneixen el cas de Precious i no flueix la informació, i tampoc hi ha cap indici de que els centres transmeteixin informació als serveis socials.

A nivell de professionals i usuaris; veiem que entre centres i família lacomunicació és nul·la. Entre serveis socials i la família veiem què no hi ha una implicació clara per part dels serveis socials, envien una treballadora/educadora social que no es la que porta el cas de la família, a fer visita però és una visita rutinària en la qual no manté entrevistes individuals amb els membres de la família i, lògicament, Precious no dirà res sobre la situació real davant de laresta de la família, això és quelcom que la treballadora/educadora social hauria d'haver previst.

Entre la professora Rain i les alumnes veiem què hi ha molt bona relació, ella els hi dona una oportunitat i les alumnes ho veuen i la valoren molt, es creua un vincle molt fort entre elles i la professora que ella aprofita per transformar la realitat d'elles.
Entre usuaris veiem com al segon centreentre les alumnes, tot i què tenen les seves desavinences sense gaire importància es mantenen molt unides. Segurament totes es troben en situacions semblants i és important per elles recolzar-se entre elles.

A nivell de família veiem com la Precious no té cap persona amb qui aferrar-se, està la seva àvia que mostra una actitud una mica defensiva però de forma molt passiva; necessita doncs algú...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Precious
  • Precious
  • Precious
  • Precious
  • Precious
  • Precious
  • Precious
  • Precious

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS