prejudicis

Páginas: 7 (1707 palabras) Publicado: 2 de abril de 2013
Índex:

1. Introducció
2. Concepte de prejudici
3. Origen dels prejudicis
4. Causes dels prejudicis
5. Conseqüències dels prejudicis
6. Tipus de prejudicis
6.1 Prejudicis segons les ideologies de la gent
6.2 Prejudicis segons la forma de vestir
6.3 Prejudicis segons la feina
6.4 Prejudicis segons l’orientació sexual
6.5 Prejudicis racials
6.6 Prejudicis per raons de sexe
7.Segons les ideologies de la gent
8. Segons la forma de vestir
9. Segons la feina
9. Prejudicis per orientació sexual
10.Prejudicis racials
11.Prejudicis per raons de sexe
12.Que en pensa la gent?
12.1Enquestes
13. Les autoritats i els prejudicis














1.Introducció2. El concepte de prejudici


Segons el diccionari de la llengua catalana, prejudici és l’actitud no raonada, mancada de provació, que es manifesta en formes d’antipatia o de simpatia envers individus, grups, races, nacionalitats, idees, etc.

El concepte de prejudici té una connotació negativa, ja que es sol considerar: una opinió negativa en base a un estereotip1 que dóna una persona d’unaaltra sense conèixer-la i basant-se en la primera impressió.

Però encara que ho entenem com quelcom negatiu el que no es pot negar és que tothom, conscient o inconscientment té prejudicis sobre la gent. Els prejudicis i els estereotips formen part de la nostra vida quotidiana, ja que al carrer, a l’escola, a la feina... jutgem a la gent per la primera aparença. Quantes vegades jutgem a algúper la seva forma de vestir, pel seu llenguatge, pel seu gest, etc. i això en impedeix esbrinar exactament allò que ens vol dir o transmetre. El que cal evitar es deixar-nos portar per aquests prejudicis a l’hora d’establir relacions amb la gent.



2. Origen dels prejudicis

Els prejudicis són tant antics com la humanitat, ja des de l’antiguitat trobem prejudicis.

Els homes prehistòricsja jutjaven de manera diferent als que no pertanyien a la seva tribu.

A l’època clàssica, a Grècia, els prejudicis eren abundants

Des de el segle lll a.C, la dona perfecta, estava estereotipada per la deesa de la bellesa Afrodita. La majoria de mosaics de dones a la època romana estaven basats en deeses i heroïnes.
Els que no pertanyien al poble grec eren considerats inferior, i se’lesclavitzava



Entre 1450 i 1750, va sorgir la cacera de bruixes la major part de regions d’Europa, un prejudici més vers les dones.. Els processos judicials van ser duts a terme, en la majoria d’ocasions, per tribunals locals, instigats pel fanatisme popular, el que va portar a que els prejudicis de la gent local influenciaren contra les dones jutjades. Les “bruixes” no eren pas la típica donavella de conte amb berrugues que feia màgia, sinó dones amb coneixements alquimistes en camps com l’anatomia, la botànica, la sexualitat, l’amor o la reproducció. Eren dones interessades en la ciència, i eren estereotipades per això.

Un altre exemple de prejudici que va sorgir a principi del segle XX va ser "la superioritat mental de la raça blanca" que porta al la matança de jueus per part delnazis.



3.Causa dels prejudicis

A la llum d'estudis interdisciplinaris de tipus mèdics, antropològics i psicològics, es comença a explicar el prejudici com una resposta primitiva dels grups, no necessàriament basada en la realitat.

Els estudis psicològics i sociològics també consideren que el prejudici es dóna per assegurar la individualitat, buscar i assegurar la pròpia identitat.És a dir que el prejudici tindria la causa en la necessitat de reforçar la identitat d’un mateix però com a individu pertanyent a un grup determinat, amb uns tres propis i característics.

Diversos estudis parlen de la por a la dispersió de certa identitat molt arrelada, la qual cosa alimenta la intolerància i el prejudici. És probable que aquesta por vagi unida al dubte profund sobre la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estereotips, prejudicis i acompanyament educatiu
  • Prejudicis Lingüístics
  • pac 1 estereotips prejudicis i acompanyament educatiu
  • Mal de llengües. a l'entorn dels prejudicis lingüístics. jesús tuson

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS