Preograma Salud

Páginas: 2 (466 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2012
CONEIXEMENT DEL BÉ EN SI I BON GOVERN DE LA CIUTAT

Quina relació existeix entre el bé(coneixer-lo) i governar bé una ciutat? Com podem arribar a tindre un govern perfecte i just?
En aquestaredacció filosòfica ploantejarem el problema polítc de la importància que te el coneixement de la veritat en el govern de la polis.
La relació entre el bon govern de la ciutat i el coneixement del bé ensi radica en el context polític. La idea del bé entra en el terreny politic. Així, podem afirmar que el tema que anem a desenvolupar en aquesta redacció pertany a l'àmbit de problemes filosòficspolítics. El nostre punt de partida serà la relació de Plató amb Sòcrates , del qual era el deixeble; així com també explicarem les idees de Plató sobre les Idees i sobre un govern just i sincer i nombraremalguna obra de Plató.;

La filosofia politica de Plató està vinculada i fonamentada en dues branques o teories: a) Teoria del coneixement(epistemologia) i b) Teorias de la realitat(ontologia). A més, aquestes teories es fonamenten en la teoria de les idees, nucli de la filosofia platònica. Afirma l'existència de certes realitats inmaterials, úniques i eternes. Les idees són paradigmes o modelsideals que constitueixen les essències de les coses sensibles.
Fent referència a la principal influència de Plató,Socrates defenia que l'estat nomes podia ser regit per una persona justa i bona,doctrina del filosof-governant, i aquesta nomes podia ser un filosof, el qual anteposaria les necesitats del poble a les seues propies
Platon va anar formant la seua propia concepcio de la realitatagafant xicotetes idees , arribant a formular la teoria de les idees, previament explicada.
Per a Plató, un bon govern es aquell governat per persones cultes i formades, com unicament podrien serfilòsofs.A La Republica , Plató intenta descriure l'estructura i l'essència de l'Estat ideal. L'objectiu es formar als filòsofs per a que puguen ocupar-se del govern de la ciutat.
Plató diu que qualsevol...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Preograma encuesta
  • Preograma de incentivos
  • archivos de preogramas
  • Salud Es Salud
  • salud saludable
  • Salud
  • Salud
  • Salud

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS