Presteg Hipotecari

Páginas: 9 (2015 palabras) Publicado: 11 de abril de 2012
Activitats sobre préstecs hipotecaris
Guardeu aquest document en el vostre pen-drivei contesteu les següents preguntes:
1. Busqueu l’últim Euríbor publicat.
1.804%
2. Com es fixa, i, per què serveix?
El càlcul i publicació del valor del Euribor es realitza tots els dies laborables, d'acord al següent procés:
1. Diàriament se sol•licita a cada banc de referència que enviï els seus tipusd'interès actuals no més tard de les 10:45 h. Per això, Reuters genera en el seu sistema una pàgina privada que solament pot visitar el banc i el personal encarregat de realitzar el càlcul. De 10:45 h. a 11:00 h. (CET) els bancs tenen oportunitat de corregir les seves contribucions si fos necessari.
2. A les 11:00 h. Reuters realitza el càlcul del nou valor del Euribor, per al quin elimina el 15% mésalt i el 15% més baix dels tipus d'interès recol•lectats i realitza la mitjana aritmètica de la resta de valors. El resultat s'arrodoneix al nombre de 3 decimals més pròxim al valor del terme mitjà.
3. Després del càlcul, Reuters publica instantàniament el tipus de referència Euribor en les pàgines 248-249 del seu sistema Telerate, que estan disponibles per a tots els seus subscriptors iagències d'informació. Al mateix temps es publiquen els tipus d'interès emprats en el càlcul, amb la finalitat de conservar la transparència del procés.

3. Indiqueu altres índexs de referència que s’utilitzen.
L'Índex de Referència de Préstecs Hipotecaris (IRPH) és la mitjana aritmètica simple dels tipus d'interès mitjos ponderats pel capital dels préstecs hipotecaris a més de tres anys que hanconcedit les entitats financeres regulades pel Banc d'Espanya durant el mes natural al que es refereixin. L'IRPH es calcula separadament per als Bancs i les Caixes d'Estalvis, i se n'extreu la mitjana aritmètica.
Cal assenyalar que, d'ençà de la introducció de l'Euro, l'IRPH manté una estreta relació amb l'Euribor, ja que en definitiva, ve a ser una càlcul del valor de l'Euribor Hipotecari més lamitjana dels diferencials aplicats. Per això, l'evolució d'ambdós indicadors es necessàriament similar, i només poden divergir en la velocitat a la que s'acomoden al tipus d'interès de referència del Banc Central Europeu.
EONIA (acrònim de l'anglès: Euro OverNight Index Average) és l'índex de la mitjana del tipus d'interès interbancari de la zona euro a un dia; la diferència amb l'EURIBOR és d'unabanda que aquest últim correspon a operacions amb terminis que excedeixen el dia, i de l'altra que es calcula a partir de les operacions realitzades, mentre que l'EURIBOR s'elabora a partir dels preus oferts per la demanda i la oferta de capitals entre els bancs. El seu identificador ISIN és EU0009659945. Els seus equivalent són el SARON (Swiss Average Rate Overnight) i el SONIA (Sterling OverNightIndex Average).

4. De què són acrònims? (què volen dir?)
L'Euribor, acrònim de "European Interbank Offer Rate" és la taxa d'interès interbancària de referència a la Zona Euro.
L'Euribor és la taxa d'interès de referència a Europa per a dipòsits interbancaris denominats en euros realitzats entre els bancs més importants de la Zona Euro.
Concretament, és la taxa d'interès que, a uns terminisdeterminats (una setmana i des d'un mes fins a un any), estan disposats a prestar fons a altres bancs els 57 grans bancs de la Federació Bancària Europea i l'Associació Internacional de Canvistes, que elaboren l'Euribor, que són: 47 bancs de l'Eurozona més 4 bancs d'altres països comunitaris (no pertanyents a la zona euro) i 6 bancs internacionals. Es determina pels següents terminis: 1 setmana, 2setmanes, 3 setmanes, 1 mes, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 i 12 mesos (1 any).







5. Busqueu una notícia que reflexi com afectarà la seva revisió (algun exemple comparant la quota antiga amb la quota nova resultant).
La banca gana: las hipotecas suben pese a caer el euríbor
Mario Draghi ha corregido de un plumazo a su antecesor al frente del Banco Central Europeo (BCE). Dos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • HIPOTECARIA
  • Juicio hipotecario
  • credito hipotecario
  • Juicio hipotecario
  • Acción hipotecaria
  • Demanda Hipotecaria
  • Credito hipotecario
  • Demanda hipotecaria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS