primera guerra mundial

Páginas: 2 (306 palabras) Publicado: 9 de junio de 2014

Abans de l’inici de la gran guerra, entre el 1870 i 1814 va haver-hi la Pau Armada, amb la creació de aliances militars( Triple Aliança i Triple Entesa). Les diversescauses que van haver van ser el context de la d’aquesta guerra, juntament amb les diferents crisis internacionals.
La primera Guerra Mundial s’inicia el 28 de juny de 1914amb l’assassinat de l’hereu de l’imperi austrohongarès a Sarajevo. Tot això implica a tota Europa en una declaració de guerra en cadena. Hi havia les potències aliades:França, Itàlia, Gran Bretanya, contra les potències centrals: Alemanya, Àustria, Bulgària i Turquia.
Es divideix en quatre fases: la primera fase, anomenada Guerra de moviments ide trinxeres, van haver-hi varis fronts i batalles. La segona fase, anomenada Estancament, Guerra de Desgast, consistia en desgastar a l’enemic a partir de batallesmortíferes. La tercera fase, anomenada La crisi del 1917, on Rússia es retira, i deguda al desgast de la Triple Aliança i l’entrada dels EUA a favor de la Triple Entesa. La quarta iúltima fase, anomenada el final de la Guerra, on es produeixen les derrotes definitives amb la victòria de la Triple Entesa, i el 11 de novembre de 1918 es signa el Tractat dePau provisional, però, el 1919 es va firmar el Tractat de Versalles que va establir la pau amb Alemanya i definitivament s’acabi la guerra.
Al final de la guerra va sorgirun nou mapa d’Europa amb la reducció de territori de l’Imperi Turc, Rus, i la divisió de l’imperi austrohongarès.

Sistema d’atac consistent en molts kilòmetres detrinxeres al terra dels dos bàndols participants. L’objectiu d’aquestes batalles no era aconseguir un gran avenç territorial sinó el desgast en efectius humans del contrari.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia primera guerra mundial
  • Primera guerra mundial
  • Primera guerra mundial
  • Primera guerra mundial
  • La Primera Guerra Mundial
  • La primera guerra mundial
  • primera guerra mundial
  • Ensayo "Primera Guerra Mundial"

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS