Principis d'entrenament

Páginas: 2 (463 palabras) Publicado: 17 de diciembre de 2013
Principis de l'entrenament
 
Els principis de l'entrenament són una sèrie de postulats que fan que el procès de posar-se en forma sigui coherent. Amb els principis de l'entrenament la planificacióde l'activitat serà segura i efectiva. A més s'evitaran aspectes com la monotonia, fatiga o sobreentrenament.
Principi de la càrrega
Si la intensitat de la càrrega d'entrenament és massa baixa, lacondició física no millora. Contràriament, si la intensitat és massa elevada poden sorgir efectes negatius com lesions o sobreentrenament. Els exercicis de càrrega mitjana o alta són els ideals per aaconseguir millores en la condició física.
Principi de progressió
Per a millorar la condició física el volum i la intensitat de l'exercici han d'augmentar gradualment, de manera que el cos es puguianar adaptant a l'esforç realitzat. En un programa d'activitat física es comença amb sessions curtes i es fa afegint temps d'entrenament a mesura que la condició física millora. Quan ja es té una basede condició física s'incrementa, progressivament, la intensitat.


Principi de continuitat
Fer exercici un dia de tant en tant pot ser divertit, però no millora la condició física. Per a que lacondició física millori cal fer exercici de forma regular.
Principi de varietat
La varietat fa que participin més grups musculars, l'entrenament serà més complet.
La varietat fa que l'entrenamentsigui més divertit, evita la monotonia que pot portar a l'aborriment i, finalment, a l'abandonament de l'entrenament. Per entrenar, com en qualsevol activitat, cal estar motivat, el principi de lavarietat assegura aquesta motivació.
Principi de globalitat
Estar en forma implica tot el cos. Estar en forma vol dir ser capaç de moure tot el cos. En fitness s'ha d'entrenar tant el braç dret coml'esquerra, les dues cames i el tronc. Cal buscar un equilibri en totes les parts del cos.
Principi de recuperació
Durant la recuperació els músculs assimilen l'entrenament i milloren la força,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pla d'Entrenament
  • Sistemes d'entrenament
  • Sessio d'entrenament
  • Una sesio d'entrenament
  • Metodes d'entrenament
  • Sistema d'entrenament
  • Principis de l'entrenament
  • principiso de la persona u 5

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS