Projecte contra el tabac

Páginas: 6 (1462 palabras) Publicado: 26 de enero de 2012
Jornada contra el tabac:
“Amb el tabac, que no et prenguin el pel!!”

En aquesta jornada pretenem que els alumnes de 2on i 4rt d'ESO de l’IES Ronda, s'assabentin de tot allò que provoca el tabac, i que ells mateixos siguin els que triïn si volen o no fumar. No pretenem obligar o prohibir, l'únic que es pretén es informar de manera que ells tinguin la última paraula.

CONTEXTUALITZACIÓ:Aquesta jornada es realitzarà dimarts 2 de Juny, ja que el diumenge dia 31 de maig, es el “Dia Mundial contra el tabac”.
A causa de que diumenge no es dia lectiu, les activitats es realitzaran el dimarts dia 2.
Les instal·lacions que s'utilitzaran seran l'aula on el curs al que pertoqui fer l'activitat estigui fent classe i tot el pati.
També es farà una difusió d'aquest dia utilitzant cartellsen diferents espais de l’institut com per exemple: el hall, els passadissos...

COL·LECTIU:

Aquesta jornada va dirigida a tots els alumnes de 2on i 4rt d'ESO de l’IES Ronda.
Però també es pretén donar un toc d'atenció a tothom que faci ús de les instal·lacions de l’institut.
Es farà difusió d'aquesta jornada mitjançant cartells informatius, això farà que no sols els alumnes querealitzaran l'activitat s'assabentin del perill del tabac, sinó que tots, tant professors com alumnes d'altres cursos, es parin a pensar el perquè del fumar, si els hi convé o no i al que s'estan arriscant.

ANÀLISI DE LA REALITAT:

Cada any al món moren 4 milions de persones a causa del tabac.
Avui dia vivim en un món on molts cops ens guiem per les modes o pel que fa la majoria de la gent. Però elproblema es quan alguna d'aquestes modes es totalment nociva per al nostre organisme.
Un exemple clar és el tabac. La majoria de gent comença a fumar perquè els seus companys o fan o per aparentar allò que realment no són. Allò que ets, es pot demostrar sense adquirir aquest hàbit nociu per la nostra salut, com és el Tabaquisme.
El 34% de la població espanyola major de 15 anys fuma, i el 21,5%d’adolescents entre 14 i 18 anys o fan diàriament. El tabaquisme és un problema molt gran que està afectant massa a la gent.
El que pretenem amb aquesta jornada és que els adolescents que són els que estan en màxim perill d’addició al tabac, sàpiguen a que s'estan afrontant, el que estan fent, i que ells mateixos siguin els qui triïn la millor opció.
Els joves estan cansats de que els informin ambxerrades i amb llibrets, al cap i a la fi tothom sap que l’hàbit de fumar és dolent, per això en aquesta jornada pretenem informar d'una manera lúdica i dinàmica, on de manera divertida ells mateixos s’adonin del perill d'aquesta addició.

METODOLOGIA:
Es realitzaran dos activitats diferents per a cada grup d’ alumnes: de 2on i de 4rt d’ESO.
- 2on d’ESO: L’activitat que es realitzarà enaquest grup d’alumnes, és un concurs de cartells. Ells dibuixaran un cartell amb el motiu del dia mundial contra el tabac, i el dia 2 de juny s’exposaran tots al hall de l’institut, juntament amb altres cartells que obtindrem de l’Hospital Santa Maria.
- 4rt d’ESO: Ells seran els participants d’una “gimcana” informativa. Aquesta començarà a l’aula i acabarà al pati, i consta de 5activitats que tindran que realitzar correctament amb el fi d’obtenir les peces d’un puzzle que finalment tindran que enganxar en un gran mural penjat en una de les parets de l’institut. Dins d’aquestes 5 activitats, n’hi ha de físiques per a que es donin compte de les limitacions que molts cops els hi pot provocar el tabac, plenament informatives, per a que s’assabentin amb dades i amb informació més“tècnica” del que és el tabac.
En tot moment es pretén fugir, una mica, de les xerrades informatives ja que molts cops els adolescents estan saturats de informació, pretenem que d’una manera lúdica s’assabentin de tot allò necessari per a que prenguin una bona decisió.

OBJECTIUS:

Objectius Generals

- Consolidar en l’opinió dels alumnes de l’ESO la percepció del tabaquisme com un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Simón Contra El Tabaco
  • Modelo de toulmin en contra del tabaco
  • lucha contra el tabaco
  • Brief contra el consumo de tabaco
  • Ley Contra Tabaco
  • reglamento contra emision de tabaco
  • Impacto campañas publicitarias contra el tabaco
  • Project

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS