Projecte Treball de Recerca - El Raval

Páginas: 49 (12161 palabras) Publicado: 19 de enero de 2015
ABSTRACT
Dins d’aquest treball s’hi troben diverses fonts que pretenen donar una visió dinàmica i viva del Raval, entre altres raons la meva propia curiositat per desenvolupar una zona on visc i que crec que té una riquesa en molts àmbits, a vegades infravalorada pels barcelonins d’altres punts de la ciutat o reduïda a la visió turísitica per l’estranger.
D’aquest treball en trec encara mésconclusions de les que tenia a l’iniciar-lo: la riqueza cultural i social intrínseca és molt més de la que jo m’imaginava. Determinades entrevistes m’han tocat profundament i m’han fet crèixer per arribar a veure certs punts de vista no acceptats socialment.
Tots ens podem trobar en situacions límits i no podem escapar d’una realitat social que ens toca tant d’aprop.
He arribat a la conclusió deque la diversitat cultural i la seva convivència és una riqueza i no una tragedia, perque a pesar de que existeixen encara barreres convivencials, el rebuig és inferior a la tolerancia, que cada cop més s’instala en els joves de diferents ètnies que ja han crescut al barri.
En definitiva, vull ser positiva i optimista que aquest petit nucli de món segueixi creixent en un bon sentit, perque en elfons amb el meu treball he volgut impulsar-ho i transmetre aquesta intenció.
ABSTRACT (FRANÇAIS)
Dans ce travail, s'y trouvent plusieurs sources d’informations qui prétendent donner une vision dynamique et vive du Raval, entre autres raisons ma curiosité pour expliquer un quartier riche en diferences etniques et culturelles, et très souvent mal interpreté ou stigmatisé par d’autres quartiers debarcelone et reduit a une vision touristique pour les étrangers.
Ce travail ma permis de comprendre avec plus de precision mon quartier. J’ai découvers une richesse culturelle et social indentitaire a ses échanges etniques et propre a cet endroit, réalitées auquelles je me suis afronté et surprise.
Je suis arrivé a la conclusion que la diversité culturelle et sa convivialité et une richesse etnon pas une tragédie.
La géneration actuelle a assimilé que le fait que vivre ensemble voulais dire « solidarité, tolerance, respect ».
Pour finir, j’ai voulu transmettre dans de mon travail une note d’optimisme en ce qui concerne le quartier du Raval et ses habitants.
Justificació:
Introducció: origen i motivació
Vull tractar el barri del Raval, centrant-me en la seva història i en la sevaevolució, concretament en l’ àmbit d’ immigració i convivència entre les diverses ètnies.
Pretenc enfocar el treball a una visió de respecte mutu en les relacions entre nadius i nouvinguts, per tal de poder establir una bona convivència.
Començaré contextuant el Barri Xino, desde els principis de la immigració, explicant-ne la seva història, després explicaré les diferents ètnies que hiconviuen, i les zones més recorregudes o habitades per a cada una d’elles dins del barri. Tractaré la vida quotidiana dels nouvinguts, i dels nascuts allà, i la relació que hi ha entre ells, per tal d’abolir el sentiment de diferències entre origens racials.
Investigaré sobre subtemes que influeixen el barri, com poden ser àmbits perjudicials pel desenvolupament de la zona, com el tràfic de drogues ila prostitució, en faré estadístiques i en trauré conclusions.
Investigaré com s’interpreta el Raval davant del turisme, si s’exposa d’una manera atractiva, o desde un punt de vista perillós.
Em documentaré sobre l’efecte de la crisi a la zona, tractant les conseqüències de comerços tancats i de negocis amb poc funcionament.
I ja que el que pretenc és descobrir quina es la visió que té la restade la població sobre el Raval per comparar-la amb la dels habitants de la zona i donar a conèixer un barri en procés de transformació i millora, parlaré de la seva reputació, les millores fetes durant els últims anys i finalment redactaré amb documentació i fets reals, l’actuació dels cossos policials al barri, tractant-ne els últims fets.
Estudiaré els joves del barri, per saber quina és la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball de recerca
  • Treball de recerca
  • projecte de recerca
  • Treball recerca
  • Treball De Recerca
  • treball de recerca
  • Treball De Recerca
  • treball de recerca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS