Proposta constructivista per aprendre a llegir i a escriure

Páginas: 9 (2150 palabras) Publicado: 21 de marzo de 2012
RESENYA

“Proposta constructivista per aprendre a llegir i a escriure”








Teberosky Coronado, Ana (2001). “Proposta constructivista per aprendre a llegir i a escriure”. Barcelona. Ed. Vicens Vives.

Teberosky Coronado, Ana




"No es que leamos menos que antes,
nos pasamos el día leyendo cosas pero
ha surgido un leer haciendo zapping”


És una de les majorsexpertes sobre lectura i ensenyament. Argentina de naixement, viu a Catalunya ja molts anys, on dirigeix el departament de Psicologia Evolutiva i de l’Educació en la Universitat de Barcelona.
Docència :
Desenvolupament a la Segona i Tercera Infància (Psicologia)
Intervenció en trastorns de la llengua escrita (Formació del Professorat)
Desenvolupament de la llengua oral i escrita (programa dedoctorat interuniversitari en Psicologia de l'Educació)

Darreres Publicacions
Garcia-Mila, M., Martí, E, y Teberosky, A. (2004). Emergent notational understanding. When the child's point of view is not the adult's . Theory Into Practice , 43 /4, 287-294.
Teberosky, A. (2003). El uso de “nombre” como terminología de las unidades del lenguaje. Revista di Psicolinguistica Applicata, 3,15-35.
Teberosky, A. y Soler, M. (2003. Coord.). Contextos de alfabetización inicial . Barcelona: Horsori.
Teberosky, A., Martínez-Olivé C. Portilla, C. y Rivero, M. (2002). Alfabetización en una segunda lengua (L2) dentro de un contexto multilingüe. Anuario de Psicología , 33(4), 573-592.
Teberosky, A. (2002). Las “filtraciones” de la escritura en los estudios psicolingüísticos. En E.Ferreiro (Comp.) Relaciones de (in)dependencia entre oralidad y escritura . Barcelona: Gedisa.
Teberosky, A. (2001). Proposta constructivista per aprendre a llegir i a escriure Barcelona: Editorial Vicens Vives (hay versión en castellano).

Teresa Colomer




Teresa Colomer va nàixer a Barcelona i és una destacada especialista en literatura infantil i juvenil. Ha escrit molts llibresentre els quals destaquem: “La lectura literaria en la escuela”, de recent publicació. “Mi trabajo se sitúa en un espacio en el que se unen la enseñanza de la lectura, la de la literatura y los libros infantiles. Pero este último libro traslada el foco a una propuesta de enfoque escolar".

Amb aquest llibre les autores volen trasmetre als mestres totes les pautes necessàries per desenvolupard’una manera més adequada l’aprenentatge de la lectura i l’escriptura, des del punt de vista del xiquet que aprén. D’aquesta manera el llibre exposa i aprofundix en el desenvolupament d’una proposta des de la perspectiva constructivista per l’aprenentatge de la lectura i l’escriptura.
Des d’aquesta perspectiva la lectura i l’escriptura no són només matèries escolars, sinó que existixen fora de l’aula,ja que es considera que el xiquet aprén precoçment i amb una actitud totalment activa. Però per desenvolupar correctament aquesta tasca el xiquet necessita un ambient ric en experiències de lectura. Per tant el coneixement de l’escriptura i la lectura comença en situacions de la vida real dels xiquets.
El constructivisme forneix als xiquets oportunitats per entrar en contacte amb materialsescrits, oportunitats per comprovar hipótesis, oportunitats per enfrontar-se a una tasca concreta. Per tant un adequat aprenentatge de la lectura i l’escriptura requereix descubrir quins són els ingredients efectius d’un procés d’aprenentatge constructiu. Aquesta construcció es fa en un context social, on el professor és responsable d’oferir al nen les oportunitats necessaries ja que treballa la zonade desenvolupament proper de l’alumne.
Al constructivisme es tenen en compte els coneixements previs del xiquet; a més d’oferir ajuda tenint en compte el punt de vista de l’aprenent, promociona activitats conjuntes, un ambient ric, i dona l’oportunitat d’interactuar amb lectors i escriptors
Des de la perspectiva constructivista es considera que l’escriptura , la lectura i el llenguatge...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Què És Llegir? Què És Escriure?
  • Proposta escolanet per educat
  • Tarde pero he llegado
  • La Justicia Tarda Pero Llega
  • Per y duran i lleida
  • Resum La qualitat democràtica. Una proposta per la seua medicio per expertes
  • Proposta per a un estandar oral
  • Analisi Necessitats I Proposta De Millora Correcció

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS