Propuneri pentru ieşirea pomâniei din criză

Páginas: 3 (545 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2009
PROPUNERI PENTRU IEŞIREA ROMÂNIEI DIN CRIZĂ.

Ieşirea din criză nu este niciodată uşoară chiar dacă identificăm cauzele (ceea ce nu este uşor),de multe ori remediul nu constă în evitareaacestor cauze. Mai mult decât atât, prin însăşi natura sa, criza nu răspunde modului nostru de a face lucrurile.
În acestsens, definiţia filozofului Leonardo Polo este foarte adecvată şi suficientă: "Criza înseamnă: că anumite ipoteze au fost epuizate şi că anumite moduri de a face faţă vieţii nu mai răspundproblemelor emergente”. Criza trebuie confruntată în mod diferit, trebuie să încercăm idei care niciodată nu le-am testat, ceea ce presupune elaborarea unei strategii diferite, careinclude obiective bine definite, dar de asemenea şi un plan foarte exact de acţiune, obiectivele şi planul de acţiune trebuie să ia în considerare noile realităţi.
În plus, trebuie să dispunem deresurse pentru a realiza planul de acţiune, şi ceea ce este mult mai important: inteligenţa şi perspicacitatea pentru a defini o bună strategie. Consider că măsurile pe care Guvernul “artrebui “ să le adopte, pentru a grăbi ieşirea din criză sunt următoarele:
Păstrarea celor mai rentabile întreprinderi esenţiale sub tutela statului (cu precădere în domeniul energetic şi aresurselor natural: petrol, gaze, sare etc.). Parteneriat energetic cu Rusia (traversarea gazuductelor pe teritoriul ţării noastre). Susţinerea proiectului Nabucco.Reducerea inflaţiei prin:
-Stabilizarea cursului valutar prin întărirea leului şi intervenţia promptă a BNR-ului atuncicând situaţia politică este incertă. -Scutirea de taxe şi impozite a firmelor care recrutează forţa de muncă din rândul şomerilor şi a clasei defavorizate (femei şi bătrâni)....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • criz
  • Criz
  • dinos
  • Dino
  • Dina
  • EL DIN
  • DIN
  • Dina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS