Psicobiologia

Páginas: 6 (1383 palabras) Publicado: 10 de marzo de 2013
INSTRUCCIONS PER AL LLIURAMENT DE LA PAC2

La PAC2 es correspon als continguts del mòdul 3 “Comunicació neuronal” del material que podeu trobar a l’apartat de recursos de l’assignatura. Per tal de contestar les preguntes, utilitzeu aquest mateix document i canvieu-li el nom. El nom d’aquest arxiu amb les vostres respostes ha d’especificar el número de PAC i el vostre nom. Per exemple:cognom1_cognom2_nom_PAC2.doc.
Una condició per poder avaluar aquesta PAC, és que estiguin contestades TOTES les preguntes de manera raonada, tal i com es demana als enunciats. Un altre aspecte molt important és que es respongui de manera sintètica, per això l'espai disponible per a les respostes està limitat (en cada pregunta veureu un nombre màxim de línies per respondre sense canviar el tipus de lletraTimes New Roman 13). Es tindrà en consideració no només el grau de coneixement d’un tema específic, sinó també la vostra capacitat per a organitzar, estructurar i sintetitzar la informació, així com per a relacionar els diferents conceptes del mòdul 3. Així mateix, es valorarà positivament l’ús de vocabulari adient i específic de l’assignatura.

1-Observa la següent imatge i contesta:Quin tipus de sinapsi es donen en les lletres A, B i C en funció del lloc de contacte? (màxim 3 línies).
A = Sinàpsis axosomàtica (entre axò i soma de la neurona postsinpàtica)
B = Sinàpsis axodendrítica (entre axó i dendrita postsinàptica)
C = Sinàpsis Axoaxònica (entre axó i aixó postsinàtic)
Quin tipus de sinapsi es dóna en B.1 segons la forma de transmissió de la informació?Raona la teva resposta (màxim 3 línies).
Sinapsis química ja que la transmissió d'informació per part de la neurona presinàptica cap a la cèl.lula postsinàptica es dona mitjançant l'alliberament de substàncies químiques (neurotransmissors)
Quin tipus d’efecte postsinàptic s’observa en A.1? Raona la teva resposta (màxim 4 línies).
Com a efecte observem que la membrana de la cèl.lulapostsinàptica es despolaritza ja que el potencial de membrana té un valor menys negatiu (-60mV) que el potencial de repòs (entre -60 i -70mV)
2-En aquesta imatge es representa gràficament la resposta neuronal postsinàptica que mostra aquesta neurona després de rebre diferents estimulacions. En relació als mecanismes d’integració sinàptica, quins processos es donen en les situacions B i C? Explicabreument en quins aspectes es diferencien aquests dos processos (màxim 10 línies).
SITUACIÓ B: procés de sumació temporal ja que hi ha diferents potencials d'acció consecutius que fa que se sumin els respectius PEP.
SITUACIÓ C: procés de sumació espacial ja que hi ha diferents informacions excitadores que arriben a la neurona al mateix temps i els PEP produïts se sumen (Ex1 + Ex2)
La principaldiferència que podem trobar és que en la sumació temporal les informacions arriben a una mateixa sinapsis en moments propers mentre que en la sumació espacial arriben al mateix temps a llocs diferents. També es diferencien en que en la sumació temporal s'augmenta la durada i l'amplitud del PEP i a la sumació espacial tot es suma.

3- Si experimentalment bloquegéssim els canals presinàptics deCa2+ dependents de voltatge a una sinapsi química, creus que es veuria afectat d’alguna manera el procés d’alliberació de la substància neurotransmissora? Per què? Raona la teva resposta (màxim 6 línies).
Si, ja que l'alliberament de neurotransmissors es depenent dels canals presinàptics de Ca2+ per tant si aquests es bloquegessin no es produiria una entrada de Ca2+ al medi intracel·lular iconseqüentment les vesícules sinàptiques no alliberarien neurotransmissors al medi extracel·lular.
4- En relació amb la situació anterior, imagina que els canals presinàptics de Ca2+ dependents de voltatge no estiguessin bloquejats i es produís una despolarització de la membrana del terminal presinàptic. Aquest fet produirà sempre la despolarització immediata de la membrana postsinàptica? Raona la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Psicobiologia
  • psicobiologia
  • Psicobiologia
  • psicobiologia
  • psicobiologia
  • Psicobiología
  • psicobiologia
  • Psicobiologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS