Psicologia Del Desenvolupament I.

Páginas: 4 (974 palabras) Publicado: 17 de mayo de 2012
PRIMER ANY DE VIDA DEL NADOR DES DEL PUNT DE VISTA DE L'AREA PERCEPTIVA I MOTORA DEL DESENVOLUPAMENT INFANTIL


PRIMER APARTAT

“En sortir del ventre de la meva mare, en un primer moment emvaig sentir perduda, desconcertada en un entorn desconegut. L'aire va començar a entrar en els meus pulmons de forma instintiva, i per primer cop vaig plorar, vaig plorar ben fort”. Des del punt devista de Bronfenbrenner, el nadó experimenta la seva primera transició ecològica en el moment del seu naixement en passar de l’acoblament físic amb la mare a passar a l’acoblament psicològic.

Llavorsvan posar-me a sobre del pit de la meva mare, el tacte de la seva pell i la seva escalfor, em va reconfortar, podia escoltar el familiar batec del seu cor, tot i que ara més fluix que quan estava adintre seu... Em vaig enfilar mica en mica buscant el mugró de la mare i quan el vaig trobar, vaig començar a succionar. Vaig començar així el meu camí en aquest món”. La mare ajuda al nadó a fer quela transició al nou estat sigui menys traumàtica. Actualment la practica del pell a pell, està molt extesa arreu ja que es considera beneficiós de cara a establir un vincle més fort amb el nadó.Des del primer moment, era capaç d'escoltar les veus dels meus pares i els podia veure el rostre si s'apropaven, inclòs era capaç d'imitar l'avi quan s'acostava a mi i em treia la llengua i em feiaganyotes. Malgrat aquestes capacitats innates, durant els primers mesos, no era capaç de distingir amb claredat els objectes, ni de dominar els moviments del meu cos.
Els nadons neixen proveïts decertes habilitats “innates”com ho són: reflexos de succió, prensió... El sentit que tenen més desenvolupat és el tacte, tanmateix, el sentit de la oïda està també molt desenvolupat i el nadó es capaç dereconèixer sorolls i veus que havia escoltat estant al ventre de la seva mare.
Segons Brazelton els nounats ja neixen amb capacitats d’autoorganització, ja que són capaços de controlar el seu estat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • HISTÒRIA I PERSPECTIVES TEÒRIQUES DE LA PSICOLOGIA DEL DESENVOLUPAMENT
  • Psicologia del desenvolupament I pac1
  • Psicologia del desenvolupament i
  • Psicologia del desenvolupament I
  • Psicologia del Desenvolupament
  • psicologia del desenvolupament
  • psicologia del desenvolupament
  • Psicologia De Desenvolupament

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS