Psicologia Social

Páginas: 3 (532 palabras) Publicado: 20 de diciembre de 2012
Depenent de la cultura i/o societat es desenvoluparan unes actituds concretes. Les actituds tenen una base genètica o biològica en el sentit que tots tenim una mare i un pare, els quals tenen unstrets específics, els qual heredam. Per tant, és molt possible que les actituds socials es puguin trobar al cervell. Relacionant aquesta primera premissa amb el document de “jerarquia o igualtat”,dependrà dels trets de personalitat dels nostre parents els que determinaran que tinguem una orientació de dominància social, jeràrquica o igualitària. I a tot això, hem d’afegir, l’ educació que rebemd’ells, adoptant unes postures, idees, opinions,.., concretes, juntament amb totes les interaccions socials que poguem tenir (ja sigui a l’escola, al carrer, etc base ambientalista).
Però no només lesdesenvolupam a través de les nostres interaccions personals i experiències viscudes a la societat, ja que un altre factor importantíssim envers la ubicació i transmissió de les actituds es troba en elsmitjans de comunicació o informació: llibres, diaris, Tv, internet, etc. Cada un d’aquests, esta carregats de subjectivitat, és a dir, inclouen uns discursos de poder o uns altres ( per exemple: noés el mateix veure “la sexta notícias” que les de “Intereconomia”).
La psicologia social no es defineix per un objecte, sinó per un discurs i, no n’hi ha només un, trobam diferents orientacions i cadauna n’ aporta un de diferent. En el cas, de la PSP, podem dir que les persones construeixen, modelen i modifiquen les seves actituds. En la PSS, les actituds de les persones varien i es modelensegons les interaccions, les experiències i vivències viscudes dins la societat. Per tant, dins una societat concreta es desenvoluparan les actituds socials pròpies i coherents amb les pràctiques socialsque hi pugui haver en ella . Pel que fa a la PSC, la persona va mostrant les actituds segons les seves relacions interpersonals, on processos com la suggestió i la imitació són fonamentals en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Diferencia entre Psicología y Psicología Social
  • psicología de la educación : psicologia social
  • Diferencias entre Psicología y Psicología Social
  • La psicologia social
  • Psicologia social
  • Psicologia social
  • Psicología Social
  • Psicología Social

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS