Psicologia

Páginas: 8 (1942 palabras) Publicado: 15 de junio de 2012
DESENVOLUPAMENT A LA SEGONA INFÀNCIA

En aquesta pac treballarem el desenvolupament cognitiu, social, moral i afectiu del nen. També podrem estudiar l’ampliació i diferenciació de la expressió verbal. I finament farem un treball tipus fitxa del col·legi penjat a internet.

1.A.1. En Pere, ha utilitzat el pensament operacional concret per a poder respondre la pregunta que li formula la sevamare.
En Pere ha desenvolupat la intel·ligència operatòria, ja que és capaç de resoldre un problema de lògica concreta mitjançant els següents principis:
_ Principi d’identitat o de conservació: aquest principi fa referència a la capacitat de comprensió del nen de que la quantitat d’una cosa segueix sent la mateixa encara que canviï la seva aparença qualitativa. El nen primerament adquireixl’idea de la conversió de la matèria, després del pes i finalment del volum (Piaget e Inhelder, 1978).
_ Principi de Seriació: caracteritzat per la capacitat d’ordenar i comparar elements segons unes dimensions.
En Pere és capaç de comparar els dos tipus de fruites, fer una classificació i adonar-se de les diferents dimensions. Arrel d’aquí, mitjançant el principi de concepte de numero, comprèn queencara que els dos conjunts de fruites tinguin un numero diferent de elements, pesen el mateix tot i que el volum i dimensió de cada conjunt sigui diferent.

1.A.2.Per a resoldre el problema, en Pere ha elaborat operacions lògiques matemàtiques, com la classificació i numeració, i operacions físiques, ja que s’ha adonat i encara que la matèria de les dues bosses és diferents, el pes segueixsent el mateix. Hi ha més quantitat de cireres que de pomes, però cada poma pesa més que una cirera.
Per tan ha diferenciat els conceptes de classificació, quantitat, matèria, pes, volum i dimensió.
Psicologia del ciclo vital, pàg. 256

1.B. Els tres autors que fan referència a la capacitat de coordinar varies idees, pensaments, estratègies simultànies i velocitats són:
Kail (1990): faincapeu en que aquestes capacitats que desenvolupa el nen són a causa de la maduració neurològica, concretament els processos de mielinització de les vies nervioses i la maduració del còrtex frontal.
Flavel y Cols. (1993): parla de que l’eficàcia del processament de la informació és degut 3 aspectes: millor ús dels recursos cognitius, un aprenentatge més eficient o a l’experiència. La pròpia maduraciói experimentació del nen provoca automatització. Si el nen automatitza processos mentals, fa que augmenti li seva capacitat de velocitat i processament de la informació, el que li permet obtenir un pensament simultani.
Tyler i Fountain (1987): aquest autor té en compte els dos aspectes que fan referència els autors anterior. Cada any el nen té més capacitat de processar la informació degut tanal desenvolupament del cervell i sistema nerviós, com a l’aprenentatge i la pràctica que milloren les habilitats i estratègies mentals.

Els tres autos estan d’acord en que a mesura que el nen creix, la seva capacitat de processar la informació millora.
Kail, fa incapeu en el desenvolupament del sistema nerviós com a causa de que les capacitats de processament augmentin, mentre que Flavel iCols, fan incapeu en l’ambient, és a dir, la pràctica i experiència del propi nen com a causa de la millora.
Tyler i Fountain té una visió més dualista, ja que fa referència als dos aspectes (neurològic - ambient) per justificar l’increment de les capacitats del nen.

Psicologia del ciclo vital, pàg. 259

1.C. La comprensió emocional en la segona infància permet una millor apreciació de lescauses de les emocions, una millor reorientació de les mateixes i un millor autocontrol, Thompson, 1994.
Al mateix temps els nens prenen consciència de que poden sentir diferents emocions simultàniament i, de que els seus companys i adults les emmascaren o amaguen algunes vegades per seguir les normes socials, Harris, 1989; Saarni 1989.

Una situació quotidiana on un nen pot tenir dues...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • psicología de la psicologia
  • Psicologia o psicologias
  • Psicologías, Psicología
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS