Psicologia

Páginas: 6 (1411 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2014
1. INTRODUCCIÓ A LA PSICOLOGIA
Què és la psicologia
Psicologia-> l’estudi de l’anima
Els primer que estudien l’anima son els primers filòsofs grecs, però,parlem de la psicologia moderna que comença el s.XIX.
Wundt (1832-1920) diu que és la ciència de la vida mental i ha de veure amb els sentiments i les emocions de cada persona, pensaments i sensacions.
Principis del s.XX, els psicòlegss’oposen a la concepció de la psicologíade Wundtt perquè volien convertir la psicologia en una ciència més ( que tingui les següents característiques):
Els resultats als que arriba un científic son verificables (verificabilitat dels resultats)
Mètode hipoteticodeductiu: fer hipòtesis basades en la observació, es dedueixen proves i si es demostren es confirma la hipòtesi. ( mètode cientific).
Amb laciència no s’arriben a resultats confusos, ni afirmacions dubtoses peruè s’utilitza el lleguatge matematic (precisió, no ambigüitat)
No depèn de cap circumstancia personal, és així perquè s’ha demostrat, no és en cap moment subjectiva, dades reals i per tan és igual a tot el món, ningú ho dubte (objectivitat i validesa universal).
Tot això no és possible perquè la psicologia es dedica aestudiar sentiment i pensaments i això no és possible amb la ciència.
Watson, important psicòleg oposat a Wundt, diu que la psicilogia ha d’estudiar una altre cosa: la conducta. “La ciència de la conducta” segons Watson. Podem estudiar la conducta i veure com reaccionen a diferents estímuls.
El gos de Pavlov
Reacció contrària: si estudiem la conducta, coneixerem l’espècie humana i no sabrem conèixerels humans com a individus.
Definició que s’extreu, en general. “ La ciència que estudia la conducta i tots els processos mentals. Això comporta que no tots utilizen els mateixos mètodes i no entenen la psicologia igual. ( psicoanàlisi, conductisme, cognitivisme)
ÀMBITS DE LA PSICOLOGIA
Clínica: el psicòleg diagnostica i tracta el trastorn amb la finalitat de curar o millorar la vida si esnecessiten fàrmacs, el psicòleg no pot receptar perquè no és metge, això ho fa el psiquiatra.
Escolar: el psicòleg tracta el nen com un més de l’escola però que te problemes de relació amb els companys, de procés acadèmic.
Laboral.
Laboral: el psicòleg pot ser qe esculli el personal, estudia les caracteristiques psicològiques dels indicidus com a treballadors, o es dedica a estudiar lesperturbacions provocades pel treball, a fer un espai de treball millor...
Social: el psicòleg estudia l’humà com un més dintre dels grups, estudia els efectes dels grups en els individus.
Mètodes de Psicología
Mètode experimental
Consisteix en manipular un aspecte controlable (variable indepenent) per veure com afecta en un altre (variable dependent).
Si els canvis de la variable independent van seguitsen la variable dependent es pot deduir que aquests canvis, si es produeixen sempre i en el mateix sentit són conseqüències d’aquelles modificacions.
1. Proba inicial ( saber els paràmetres de memòria original)
2. Donar substància
3. Proba final
Escoles de Psicologia
Conductisme: Watson (1878-1958)
Watson defensa el caràcter objectiu -> vol fer de la psicologia una ciència de la conducta.Aplica els principis i mètodes d’altres ciències de la psicologia:
Rebutja explicacions mentalistes
Rebutja la introspecció
Rebutja conceptes com a sentiments
L’únic que vol estudiar la psicologia és el que es pot observar -> LA CONDUCTA.
Considera que els factors determinants del perquè d’una conducta d’una persona es basen en els FACTORS EXTERNS:
La conducta humana es basa enESTÌMUL-RESPOSTA.
Els processos mentals/ concìencia (si existeix) no es poden estudiar científicament.
Conciència: allò que només es pot eludir a través de la introspecció (un mètode no científic).
Conducta: és observable i per això ha de ser l’objecte d’estudi de la psicologia. La majoria de conductes són apreses. Els mecanisme que fan que un comportament s’aprengui són:
Condicionament clàssic -> Pavlov...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • psicología de la psicologia
  • Psicologia o psicologias
  • Psicologías, Psicología
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS