Psicomotricidad emocional

Páginas: 7 (1612 palabras) Publicado: 20 de febrero de 2012
La Psicomotricitat Emocional al Segon Cicle d Educació Infantil

Autor: Xavier Forcadell Drago Any 2003

Justificació.
q q

q

q

Fa 5 anys que m he endinsat en el món de les emocions gràcies al llibre Intel·ligència Emocional del Daniel Goleman. Fa 3 cursos que realitzo la Psicomotricitat al Segon Cicle d Educació Infantil de l escola on treball de mestre d Educació Física iPsicomotricitat. Durant les sessions de Psicomotricitat, observo que hi ha moltes possibilitats de treballar les emocions. Decideixo assentar les bases de la següent proposta de treball:

La Psicomotricitat Emocional al Segon Cicle d Educació Infantil

Introducció.
q

q

q

Tal com ens explica el Dr. Bisquerra (2000), el Sistema Educatiu s ha centrat, bàsicament, en el desenvolupamentcognitiu, en ensenyar coneixements, deixant de banda altres dimensions. Però la finalitat que en teoria ha de buscar l educació és: Ajudar al desenvolupament integral dels alumnes, per a ser persones . En aquest sentit, es fa imprescindible que el desenvolupament cognitiu s hagi de complementar amb d altres desenvolupaments, com l emocional i el motor.

Introducció.
q

q

q

q

q

Aparicióde corrents que han permès treballar aquests desenvolupaments, com és el cas de la Psicomotricitat i l Educació Emocional. Però aquests desenvolupaments s han treballat a l aula de forma separada. L objectiu d aquesta proposta, és treballar aquestes dimensions de forma integral. Per aconseguir-ho, s han buscat els aspectes comuns de la Psicomotricitat i l Educació Emocional. I s han tingut encompte, les característiques dels destinataris d aquesta proposta: els nens/es de 3 a 6 anys.

Estructura del projecte.
q

El projecte s ha dividit en les següents parts: 1.- Els desenvolupaments de l infant dels 3 als 6 anys:
Ø Ø Ø Ø Ø Ø

Fisiològic. Intel·lectual. Del llenguatge. Social. Psicomotriu. Emocional.

Estructura del projecte.
2.- La Psicomotricitat:
Ø

La història,tendències i panoràmica actual de la Psicomotricitat. La Psicomotricitat en el marc de l'Educació Infantil i la seva relació amb l'Educació Física. Els objectius de la Psicomotricitat.

Ø

Ø

Estructura del projecte.
3.- L Educació Emocional:
Ø

L evolució històrica de l Educació Emocional, fins a l actualitat. L Educació Emocional en el marc de l Educació Infantil. Els objectius de l EducacióEmocional.

Ø

Ø

Estructura del projecte.
4.- La Psicomotricitat Emocional al Segon Cicle de l Educació Infantil.
Ø Ø Ø Ø Ø Ø Ø Ø Ø

Bases de la Psicomotricitat Emocional per al Segon cicle d Educació Infantil. Objectius. Continguts. Activitats d ensenyança aprenentatge. Activitats d avaluació. Temporalització. Metodologia. Recursos i material. Atenció a les necessitats educativesespecials.

Els objectius de la Psicomotricitat Emocional.
q

Objectius generals:
n

Educar la capacitat sensitiva de l infant, a partir de les sensacions del propi cos i de les sensacions relatives al món exterior. Educar la capacitat perceptiva de l infant, ordenant i estructurant tota la informació relativa al propi cos i al món exterior.

n

Els objectius de la PsicomotricitatEmocional.
q

Objectius didàctics:
1.- Identificar les característiques físiques, motrius, d opinió, emocionals i sentimentals pròpies, així com les dels altres, tant globalment com segmentària. 2.- Tenir una imatge ajustada i positiva de la pròpia identitat i les pròpies possibilitats i limitacions, així com les dels altres. 3.- Adquirir un control actiu del to muscular, la respiració, les emocions,la postura i el moviment del cos per a desenvolupar les accions de la vida quotidiana.

Els objectius de la Psicomotricitat Emocional.
q

Objectius didàctics:
4.- Consolidar les nocions de l espai i el temps implicades en les postures, els moviments i els desplaçaments corporals. 5.- Augmentar la confiança amb les seves possibilitats d acció, acceptant les limitacions d acció pròpies i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Psicomotricidad y equilibrio emocional
  • EL PROCESO TÓNICO-POSTURAL-EMOCIONAL DE LA PSICOMOTRICIDAD
  • Psicomotricidad
  • Psicomotricidad
  • Psicomotricidad
  • Psicomotricidad
  • psicomotricidad
  • Psicomotricidad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS