psicopractica

Páginas: 2 (458 palabras) Publicado: 8 de enero de 2014
1-

- El mercat laboral és el mercat on conflueixen la demanda i l'oferta de treball. Es diferencia de la resta de mercats perquè està relacionat amb la llibertat dels treballadors i lanecessitat de garantir-la.

Per aquest motiu, normalment està influenciat i regulat per l'Estat a través del dret laboral i pels convenis col·lectius de treball. Els individus intercanvien serveis detreball. L'oferta de treball inclou al conjunt de treballadors que estan disposats a treballar, i la demanda està formada pel conjunt d'empreses o empleats que contractaran als treballadors. El salariés el preu del treball realitzat pel treballador en aquest mercat.

- En un mercat laboral rígid, generalment, l'estat s'assumeix com a Jutge i part en la contractació laboral amb un sindicatestatal. És a dir assumeix una tutela dictatorial, per evitar els conflictes laborals i exercir el control total sobre l'activitat laboral i conseqüent sobre els salaris i la producció.

Mercatlaboral flexible: Aquesta flexibilitat proposa un sistema que redueixi les obligacions de l'empresa (facilitant els acomiadaments a reduir les indemnitzacions, entre altres qüestions) sota l'argument depromoure la inversió i l'activitat en el mercat laboral


- La flexibilitat laboral, fa referència a la fixació d'un model regulador flexible per al maneig dels drets laborals a l'interior de lesempreses i organitzacions privades.

La flexi-seguretat es un concepte originari del marc laboral danès derivat de la combinació dels conceptes flexibilitat i seguretat com a sistemàticareguladora i conciliadora de les sinergies entre els agents del marc de treball. Es configura com una estratègia política encaminada a aconseguir un mercat de treball parcialment flexible, que alhoraasseguri la benestança mitjançant la protecció transversal del individu.



















- Taxes d’atur oficials i reals a Espanya taxes d’atur juvenil


Taxes d’atur juvenil...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS