Qüestions sobre la naranja mecànica (valencià)

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (628 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 7 de septiembre de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
QÜESTIONS SOBRE LA NARANJA MECÀNICA.

Descripció de l’ambient del protagonista: familiar, social i econòmic. Quina relació te amb la seua conducta.
Alex viu en una ciutat i en una épocadespersonalitzada. No es veien activitats diàries normals, de treball, estudi o de relacions entre amics. Els jovens s’agrupen en tribus o pandilles que viuen sense responsabilitats. Passen el temps lliure enbars estranys, escoltant música i executant accions delictives quan es feïa de nit i ixien al carrer per a pegar palisses a ancians rodamons, i a robar, violar i fins i tot matar a persones que vivienen cases a les afores de la ciutat. La familia d’Alex ja no tenia cap de poder sobre éll i fins i tot li permitien que no anarà a classe mai. Tan sols un tutor civil, quasi tan brutal com éll, teniaalguna inflüència sobre Alex. La falta de control de la societat i de responsabilitat personal permitien una violència i una brutalitat tan gran.

Explicar la conducta dels Drugos.
Es la tribud’Alex, el seu líder. Formen part del grup Giorgi i Basi. Tots estan contents i inmersos en la brutalitat i la violència. Però ells a la vegada també la pateixien perquè Alex els tracta com si forenborrecs. Quan intenten rebel.lar-se contra el seu líder, aquest els castiga durament, però en quan poden l’abandonen i Alex cau en les mans de la policía.

El tractament LUDOVICO. Indicar i explicar eltipus de condicionament.
Quan Alex es empressonat i condemnat a una pena de 14 anys, el jove s’entera d’aquest programa que ha d’accepatr de manera voluntària a canvi de la conmutació de la penaassignada. El tractament consistía en unes injeccions de Serum fins drogar-lo, i tot seguís deuria de veure pel.lícules tan violentes comles accions que éll realitzava, i també documentals del nazisme.Alex acaba sentint repugnancia de la violencia que veu. Més endevant li donen la llibertat a Alex quan estimen que ja no tenia capacitat de decidir. Però el tractament que devia de rebre encara no...