Què és la filosofia?

Páginas: 3 (522 palabras) Publicado: 28 de octubre de 2013
Què és la filosofia?

Començant pel principi, quina és la definició exacta de filosofia? El terme filosofia és un concepte vertaderament difícil d'explicar, pero no impossible com poden ser-ho elsconceptes bàsics.
René Descartes, considerat pare de la filosofia moderna, va fer la següent definició d'aquesta:

“Esta palabra filosofía, significa el estudio de la sabiduría, y por sabiduría seentiende no sólo la prudencia en la acción, sino también un conocimiento perfecto de todas las cosas que el hombre puede conocer, tanto para orientar la conducta de su vida y conservar su salud comopara la invención de todas las artes”. 1

Jo trobe que aquesta definició es prou correcta, però afegiria que s'aproxima molt a les humanitats fins al punt de fer del seu centre una d'aquestes i quea partir d'aquesta es dòna pas, no només a les arts, sino que també a les ciències, ja que l'idea de mètode cièntific i ciència son idees filosòfiques.

Respecte a la ciència, la relació entre lafilosofia i aquesta és molt complexa. La filosofia no és una ciència exacta però intenta asolir un cert coneixement objectiu i té experiments mentals i descripcions, també es cert que no hi ha unprogres gran però té una importància en la història més gran que la ciència pròpiament dita.
La filosofia està definida, també, com una activitat intel·lectual (al igual que les ciències), mésconcretament, una activitat intel·lectual teòrica de segon grau, significant que la filosofia busca la veritat produint teories (conceptes, arguments, explicacions, problemes...) gràcies a la observació ocapacitat visual.
Aquesta tampoc té un objecte concret d'investigació, sino un general, vague i abstracte, donant a entendre que aquest objecte es més ampli que el de qualsevol ciència, però més importantper nosaltres.

En quant als camps que abarca, la filosofia es tracta d'una activitat reflexiva, per tant es pot filosofar sobre quasi qualsevol tema i es té més en compte l'activitat que el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofia de la filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • La Filosofía
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS