Que és la llibertat? (¿qué es la libertad?)

Páginas: 3 (555 palabras) Publicado: 3 de junio de 2011
(CATALÁN)
La llibertat absoluta no existeix perque sempre estem condicionats per unes lleis i necessitats tant les basiques com les que no ho son. La societat ens ha imposat una série decaracterístiques que hem de complir per poder conviure entre tots i si les desobeïm, l'autoritat ens castiga per fer el que esta condicionat a no fer.
El concepte de llibertat sí existeix ja que tots volem ser"lliures" i poder triar i fer coses que no podem quan som menors d'edat. Pero no podem ser lliures sense cap norma de convivencia, perque podriem matar-nos els uns als altres.
El que passa és que lallibertat no és una forma d'estar amb l'entorn, sinó que estem predisposats a obeïr unes lleis establertes per la societat i el govern que els pares ens fan coneixer-les i aplicar-les a la nostra formade vida. Nosaltres no hem escollit poder neixer en un any determinat, sinó que ens han creat i, a partir d'aquí, manquem de llibertat per no poder triar el nostre naixement.
L'únic lloc on tenimllibertat i privacitat és en el nostre pensament, un lloc on ningú el pot traspassar ni sap cap persona el que penses o les teves intencions ocultes. Penses, sents, dialogues internament... i ningú etpodra dir mai si esta bé o no ja que només es teu i de ningú més.
A l'hora d'escriure, per exemple, escrius per a tú i pots escriure el que vols si no ho presentes a cap lloc pero si es perpublicar-ho, ho fas d'una altra forma, reprimint el teu conscient i escribint alló que pot fer-te un bé millor.

-------

(CASTELLANO)
La libertad absoluta no existe porque siempre estamos condicionadospor unas leyes y necesidades tanto las básicas como las que no lo son. La sociedad nos ha impuesto una serie de caracterisitcas que tenemos que obedecer para poder convivir entre todos y si lasdesobedecemos, la autoridad nos castiga por hacer el que está condicionado a no hacer.
El concepto de libertad sí existe ya que todos queremos ser "libres" y poder escoger y hacer cosas que no podemos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Llibertat
  • La llibertat
  • La por a la llibertat femenina
  • estatua de la llibertat
  • Psicologia De La Llibertat
  • Llibertat Guiant
  • la llibertat i el catala
  • la llibertat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS