Quiet

Páginas: 5 (1217 palabras) Publicado: 8 de mayo de 2013
ÍNDEX


Biografia de l’autor...............................................................................................3
Resum de l’obra...................................................................................................4
Opinió crítica........................................................................................................5Bibliografia...........................................................................................................7 
BIOGRAFIA DE L’AUTOR


Màrius Serra neix a Barcelona l’any 1963. De petit passa molt de temps al Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués d’on s’inspira per a algunes novel•les.

Es llicencià en Filologia Anglesa a l’any 1987, any en el qual comença a publicar novel•les, narracions, articles deludolingüística i mots encreuats. Així com traduir alguns llibres de Tom Sharpe (Wilt, més que mai), els Germans Marx (Groucho i Chico, advocats) i Groucho Marx (Memòries d’un amant sarnós), entre d’altres.

Les seves dues passions són la literatura i la llengua la qual el duu a projectar en les seves obres un model lingüístic català genuí i, alhora, modern. D’aquestes obres cal destacar Verbàlia(Empúries, 2000), La vida normal (Proa, 1998), Farsa (Planeta, 2006), Mon oncle (Proa, 1995) o AblanatanalbA (Edicions 62, 1999) entre d’altes.

Gràcies a les seves obres a obtingut nombrosos premis com ara bé el Premi Ramon Llull, el premi Ciutat de Barcelona o els premis Octavi Pellissa, Serra d’Or i Lletra d’Or.

Altres interessos de l’autor que es projecten en la seva feina els podem dividir endos àmbits. En l’àmbit televisiu, ha col•laborat en el programa Peligrosamente juntas a l’any 1992, així com la secció diària de ludolingüística que dirigeix entre 1996 i 1999 al programa Bon dia de TV3 i, més recentment, conduí el programa literari Alexandria del Canal 33 (2003-2005). En quant a l’àmbit radiofònic, fou guionista del programa La Bisagra de RNE (1989-1900) i col•labora a CatalunyaRàdio.

L’obra de la que anem a parlar, Quiet, es publica a l’any 2008 per l’editorial Empúries a causa del naixement del seu segon Fill, Lluís, el qual pateix una greu encefalopatia sense definir.

RESUM DE L’OBRA

Quiet tracta sobre una sèrie d’anys de la vida de Màrius Serra i la seva família, on el protagonista principal és el seu segon fill Lluís, àlies Llullu, el qual neix amb unaencefalopatia no definida.

Màrius, en aquest llibre, ens mostra allò que pensa, fa i sent juntament amb el seu fill, passant per la negació, la felicitat, la tristesa o la ràbia. Tot això ho fa amb el seu to més característic, és a dir, l’humor negre; fent broma fins hi tot a les situacions més desfavorables.

A més, Màrius Serra no té cap inconvenient en mostrar-nos tot allò que se’l passa pelcap, no censura cap aspecte de la vida del Llullu. Així doncs, al seu llibre l’autor ens diu que «Hi ha dies en que ratllaria els cotxes del damunt de la vora via sense contemplacions. D’altres trencaria el retrovisor, punxaria les rodes o totes dues coses alhora» on deixa veure sense cap tipus de recel la ràbia que l’envaeix en moments de la seva vida.

En definitiva, la idea que més enstransmet Màrius, és que la vida ens pot posar moltíssimes proves i inconvenients, però el que hem de fer és viure la vida de la millor manera possible, sense tenir por a admetre tot allò que ens causa dolor, alegria, plaer, tristesa, impotència o ràbia. I, sobretot, veure lo especials que són tots aquells petits detalls que ens envolten encara que, a priori, no vegem res que ho pareixi «Comprenem [...]que el Llullu és una persona veritablement important, el nostre vip particular».

OPINIÓ CRÍTICA

Màrius Serra ens explica al seu llibre com és la vida d’una família amb un membre que pateix una malaltia. Com he dit abans, tot això ens ho fa d’una forma molt propera provocant la sensació al lector d’estar tot el temps just devora del propi Màrius. Així doncs, Serra ha aconseguit que senti...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Quiet
  • Quiet
  • Quiet
  • R Quieto
  • Quedemonos quietos
  • Sermon Estad Quietos
  • Quiet
  • Quiet

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS