Ramon llul

Páginas: 2 (458 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2012
lLes opinions que donen sobre Ramon Llull es d’un escriptor de pensament, un escriptor que recrea el món literari amb una originalitat fora de lo comú. Ramon Llull aprofita l’espai que deixa lafilosofia i el pensament. Era un home curiós que s’interessava per tot, de lo gran i de les petites coses, amb una força de voluntat immensa i amb un esperit de contradicció, ja que no li feia cas ningú.Una persona que no pensa en el mateix, sinó que pensa per els demés . Era un home avançat a la seva època.
Ramon Llull, quan tenia trenta anys, va patí una transformació religiosa. Va deixar lafamília, la seva vida social i les riqueses per posar-se al servei de Deu. No ho va fer ingressant en un a orde eclesiàstica .El missatge ho va fer arribar amb les seves obres escrites, com la conversió delsmusulmans como a missatge principal. Tanta va ser l’obsessió, que Ramon Llull va viatjar al nord d’Africà per parlar amb teòlegs musulmans. M’ha sobtat molt que volgués fer aquesta conversió delsmusulmans, però fent-lo des de el coneixement. Aprenent el àrab i escrivint en aquesta llengua.

Els autors de la novel·la Tirant lo Blanc, van ser Joanot Martorell i el seu cosí Joan de Monpalau. Elsprincipals personatges de la novel·la son Tirant lo Blanc, Diafebus, els emperadors, Camersina i la Viuda Reposada. La primera part es desenvolupa a Anglaterra, on Tirant lo Blanc assisteix a lesfestes del casament del rei, amb la finalitat de rebre l’ordre de cavalleria. Aquesta etapa del llibre consisteix en la formació cavalleresca del personatge. Tirant fou proclamat el millor cavaller deles festes. Tirant lo Blan marxa cap a Sicília a socórrer als assetjats de l´illa de Rodes. Al tornar, intenta afavorir el casament entre Felip i la infanta del regne. Tirant se’ns mostra com uncortesà educat, discret i un estratega militar. La següent part Tirant Lo Blanc marxa a Constantinoble, aquesta part es la més llarga i més important. Es desenvolupa en una successió d’escenes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ramon Llul
  • Ramon Llul
  • Ramón Llul
  • Questionario Ramon Llul
  • Apunts Llibre De Les Bèsties De Ramon Llul
  • comentari de text ramon llul d'esperança
  • ramon
  • Ramona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS