Recensión Robinson Crusoe

Páginas: 7 (1570 palabras) Publicado: 12 de junio de 2014



Ressenya de la lectura: Robinson Crusoe

1. Dades del llibre

Nom del llibre: Robinson Crusoe
Autor: Daniel Defoe
Any de publicació del llibre original: 1719
Nº de pàgines de l’edició llegida: 368
Enquadernació: Tapa tova
Editorial: RBA libros
Llengua: Castellà
ISBN: 9788490064887

2. Resum del text
Robinson Crusoe és un noi de 18 anys que vol viatjar i veure món però el seupare no el deixa. Ell decideix marxar en diverses ocasions, però els viatges no tenen èxit. Ha tingut problemes amb les embarcacions i fins i tot, ha estat empresonat, fins que arriba a Brasil per instal·lar-se.
Allà, va comprar terres per plantar canya de sucre i tabac. En els dos primers anys les coses li van ser molt malament, però en el tercer va millorar. Es va assabentar que el seu amic,el capità portuguès, havia tornat. Com Robinson li va explicar les seves dificultats, el capità va tornar a Anglaterra a per els diners de la vídua i Robinson es va comprar dos esclaus. Al poc temps es va tornar a embarcar cap a l'Àfrica Negra per comprar més esclaus, però a menys de la meitat del camí el vaixell va naufragar però Robinson va aconseguir arribar fins a una illa, sent així, l'únicsupervivent.
Robinson Crusoe era un nàufrag en una illa deserta. Va estar 28 anys allà. Per sobreviure, va fer-se una casa, va plantar tot tipus d’aliments i també comptava amb animals. Durant aquests anys, es trobava molt sol fins que va trobar-se amb la companyia d’un pres que va aconseguir escapar-se dels seus captivadors caníbals. Robinson va anomenar al pres Divendres i va ser el seu esclau.Robinson va ensenyar a Divendres a menjar d'animals, no a menjar humans. També el va vestir i li va ensenyar a parlar una mica d'anglès. Robinson li va explicar la religió cristiana i li va fer veure que el seu Déu era més fort que en el que creia ell.
Robinson i Divendres van construir una canoa molt marinera amb la qual pretenien arribar fins al país de Divendres. Robinson portava 27 anys enaquella illa. Però un dia van descobrir que els caníbals havien tornat. Tenien dos presoners, quan eren a punt de matar. Van lliurar als dos presoners, un era el pare de Divendres i l’altre era espanyol i es deia Don Pedro. Aquest li va explicar a Robinson que encara quedaven moltes persones a la illa dels caníbals i havien de rescatar-los. Entre els quatre van fer una canoa perquè Papà Divendres(que era així com l’anomenen) i Don Pedro anessin a rescatar-los per tornar després tots junts a la Nova Espanya.
Vuit dies després que Don Pedro i Papà Divendres s'haguessin anat va aparèixer un vaixell anglès. Tenien tres presoners als quals van alliberar. Un d'ells era el capità del vaixell. Aquest els va explicar que Will Atkins, un mariner, s'havia amotinat i els pretenien matar. Van traçar unpla molt astut i van aconseguir que Will vingués cap a la illa per poder atrapar-lo. Els va costar una mica però finalment van aconseguir capturar-lo. Li van donar a triar entre quedar-se a la illa o tornar amb ells a Anglaterra on, segurament, els penjarien. Van decidir quedar-se allí, cuidant el seu ramat. Robinson Crusoe es va embarcar rumb a Anglaterra, es va portar a Divendres. Al final vaaconseguir anar-se’n d'aquesta illa en la qual havia estat vint-i-vuit anys, dos mesos i dinou dies.
3. Aportacions a la professió
Aquest text és una novel·la d’aventures que explícitament no fa aportacions a la professió d’Educació Social ja que, entre altres coses, és un text del segle XVIII, però ens serveix per tenir una visió de la societat del l’època. Considero que ens ajuda a saber d’onvenim i també a reflexionar si el procés que ha hagut amb el pas del temps és molt gran o no. Considero important remarcar en context històric al qual pertany la novel·la. Dic això perquè considero que hi ha aspectes del text que en l’actualitat es consideren que vulneren el drets de les persones i que en el segle XVIII estaven bastant acceptades.
Durant l’època on Daniel Defoe escriu la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Robinson Crusoe
  • Robinson Crusoe
  • robinson crusoe
  • Robinson Crusoe
  • Robinson crusoe
  • Robinson crusoe
  • Robinson crusoe
  • Robinson Crusoe

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS