Recensie

Páginas: 3 (529 palabras) Publicado: 23 de julio de 2012
Badpakje 46 is de tweede kortfilm van de jonge Belgische regisseur Wannes Destoop. Deze kortfilm werd geselecteerd om deel te nemen in Cannes. Hoewel het filmpje geen Gouden Palm heeft gewonnen,kreeg die de juryprijs van Cannes. Belangrijk is het dat de regisseur jong is, en dat Badpakje 46 zijn afstudeerproject aan het KASK is.



Badpakje 46 vertelt over Chantal, een twaalf jarig meisjedat van zwemmen houdt. De film begint in het zwembad waar Chantal aan het zwemmen is. Haar zwembril is kapot. Haar trainer zegt haar dat ze een nieuwe bril moet aankopen omdat het water in haar huidigezwembril binnenkomt. Nadat ze heeft gezwommen, heeft ze ruzie met haar stiefbroer en haar badpak gaat kapot. Daarom moet ze een nieuw badpak aan haar moeder vragen en dan kan ze geen bril aan haarvragen, omdat ze het badpakje al krijgt.



Doordat ze geld wil hebben om de nieuwe bril te kopen, vraagt ze aan haar stiefvader hoe hij geld verzamelde toen hij een kind was. Hij geeft haar de ideeom de auto’s van de klanten te wassen die in de bar van haar moeder stoppen. Zo kreeg ze een beetje geld dat ze in een potje steekt. Niettemin heeft ze niet genoeg geld om die bril te kopen voordat zeaan de wedstrijd deelneemt. Daardoor steelt ze geld uit van de portemonnee van haar moeder. Ook al is haar moeder echt boos, toch krijgt Chantal het geld als ze haar auto wast.



Ik heb graagnaar deze kortfilm gekeken. De taal is niet zo gemakkelijk, maar omdat we over de film in de les hadden gesproken, kon ik het verhaal volgen. De film is positief omdat we zien hoe Chantal haar dromenachtervolgt, en zo gaat ze aan de wedstrijd deelnemen, hoewel haar bril oud en kapot is. Het filmpje gaat ook over hoe de fysiek een belangrijke rol in de jeugd speelt, omdat Chantal een beetje dikkervoor haar leeftijd dan normaal is. We zien hoe haar stiefbroer haar fysiek gebruikt om haar uit te schelden. Ook haar moeder was een beetje hard tegen haar over haar zwaarlijvigheid. Haar moeder...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Recensió
  • Recensió
  • RECENSIÓ
  • Recensió Prosopagnosia
  • Recensi N
  • Recensi N
  • Recensió Sócrates
  • Recensió Paremènides

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS