REDACCIÓ

Páginas: 3 (746 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2014
MITE DE LA CAVERNA DE PLATÓ

El mite de la caverna de Plató podríem dir que es el nucli del platonisme, el que realment resumeix tots els trets característiques de la ideologia platònica. Es trobaen l’inici del setè llibre on Plató es centra més en la filosofia. Aquesta història es una explicació al·legòrica de Plató i es refereix a la situació de l’ésser humà enfront al coneixement, i ambaquest, Plató intenta explicar la diferència entre els dos mons: el món sensible (conegut a traves dels sentits) i el món de les idees (només possible per a la raó). Entre aquests dos mons hi ha un mónestrany, la caverna fosca on hi ha persones encadenades.
Plató ens narra la situació d’uns presoners lligats de mans, peus i de coll des del seu naixement, tancats en la cova i obligats a mirarconstantment a una paret on només s’observa, de tant en tant i de manera projectada, les ombres i siluetes d’unes persones i animals que passaven per darrere de la paret i estaven il·luminades per unapetita foguera. Per poder-ho entendre millor, em de pensar que els presoners veien com una obra teatral basada en les ombres. Els presoners tancats a la cova acaben tenint una visió incorrecta de larealitat i confonen el món de les ombres amb el de la realitat perquè mai han vist una altra realitat de la que se’ls hi ha presentat a ells. Un d’ells és alliberat de les cadenes i puja al món de larealitat, els seus ulls necessiten un període d’adaptació degut a la forta llum que presencia el sol. Quan surt a fora aprecia una nova concepció de realitat i baixa a la caverna a explicar-ho als seuscompanys però ells no l’identifiquen perquè no tenen aquesta concepció. El presoner mor perquè no s’adapta altre cop al món de la caverna.

SIGNIFICAT
Plató ens pretén explicar les tres dimensions;la primera d’elles és l’antropològica que es representa amb els presoners, els quals mostren la manera de l’home introduït en el món dels valors. La segona és el descobriment de si mateixos com a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Redacció
  • redacció
  • redacció
  • redaccio
  • redaccio
  • Redacció
  • redaccio angles
  • Redacci N

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS