redaccio

Páginas: 3 (532 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2014
COMENTARI DE TEXT


El text que comentarem és “Estimat, t’he de deixar”. L’autora d’aquesta obra és Hermínia Mas i pertany al llibre “El secret de la persiana”. Hermínia Mas va escriure aquestaobra durant l’època contemporània. Ella pertany al moviment literari del realisme.

En relació amb el tema aquest és la separació d’una nena petita amb el seu xumet que han estat dos anys junts. Elnarrador és protagonista i el text està escrit en primera persona.

En referència a les parts del text, aquest es pot dividir en tres parts. La primera part és de la línia 1 a la 14. En aquesta partdel text el protagonista explica una mica l’apreci que té al xumet i també perquè el vol deixar. A la segona part, que és de la línia 15 a la 51, explica les coses que han fet junts i les raons deperquè deixa el xumet. Finalment a la tercera part de la línia 52 a la 57, hi ha el comiat al xumet i el final.

En quant a les figures literàries n’hi apareixen quatre. La primera d’elles és lapersonificació. Aquesta apareix quan s’atribueix una qualitat humana a un objecte. De fet es podria dir que aquesta figura literària es troba durant tot el text, ja que al xumet se li atribueixen qualitatshumanes. La segona figura és la comparació “Però m’estimo més no fer-ho perquè els bons records de vegades són com les roses oloroses amb tacte de seda, que ens sedueixen amb el seu vellut i el seuperfum, però ens punxen amb les espines que se’ns enganxen a la pell i no ens deixen marxar”. La tercera figura és una enumeració que apareix de la línia 17 a la 22. Un fragment d’aquesta enumeració és“Ara mateix em vénen a la memòria les passejades pel Parc de la Ciutadella fins que es feia fosc, les pujades els caps de setmana a Casserres a veure la meva àvia,...”. La quarta i última figuraliterària és una hipèrbole que en aquest text seria l’amor de la nena envers el xumet.

En referència als personatges d’aquest text són la nena i el xumet. Aquesta nena és una nena petita d’uns dos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Redacció
  • redacció
  • REDACCIÓ
  • redacció
  • redaccio
  • Redacció
  • redaccio angles
  • Redacci N

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS