Redacció en català

Páginas: 3 (712 palabras) Publicado: 1 de noviembre de 2014
1. Escriu un text d'unes 200 paraules, explicant aquests apartats:
Qui eren els trobadors?
En quina època i en quins llocs van viure?
Quines són les principals característiques de la sevaliteratura?
En quina llengua escrivien els trobadors catalans?
Els trobadors eren poetes cantautors de l'edat mitjana, compositors i músics que cantaven la lírica provençal dels Segles XII i XIII. El quefeien era escriure en llengua vulgar amb dialecte occità que es parlava a Provença i en els alguns casos incloent paraules catalanes.
El trobadors van sorgir al sud de França a finals del segle XI,també a Catalunya i nord de italià i es van manifesta en els segles XII i XIII a Occitània, havien de tenir una elevada formació i especialització. La tècnica poètica era rígida, i no permetiaimprovisacions.
Els trobadors utilitzaven la temàtica amorosa, també es centraven en aspectes de política, de moralitat, de literatura, vivien de les recompenses que els hi donaven. Et podies trobar, tan unsenyor Feudal com un pobre, però per el sol fet de ser trobadors, ja es creava una unió.
A Catalunya, hi havia més trobadors de l'alta burgesia que de pobres, eren persones cultes que sabien de musica,retòrica lírica . Quan aconseguien prestigi adquirien una categoria que li permetia ocupar un lloc a les corts ,aconsellant els grans senyors portar a terme ambaixades i participar en altresempreses, com les croades d'Orient.
2. Escriu un resum de la llegenda utilitzant unes 150 paraules. Després, explica quines coses t'han agradat i quina impressió t'ha produït la lectura.
Es tracta sobre dosamants, Guillem de Cabestany i Sairomonda, casada amb Ramon de Castell Rosselló. Ramon es va trobar amb Guillem i el va matar. Va treure li el cor i talla el cap va ordenar que cuinaren el cor . Vafer que la dona se'l menges sense saber que era, ella li va dir que estava molt bo, aleshores li va dir lo que era, ella va decidir no tornar a menjar, en sentir-ho el cavaller volgué mata-la però...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Redacció Català
  • redaccio català
  • Redacció català
  • Redacció de català
  • Tòxic, redacció lliure Català
  • Redacció Català
  • Redacció Català
  • Redacció català

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS