Reflexiones bioeticas peliculas

Páginas: 8 (1787 palabras) Publicado: 22 de agosto de 2012
EL DOCTOR




1. Quin tipus de relació metge-malalt practica el protagonista a l’inici de la pel·lícula?


És una relació tipus “paternalista” ja que el metge decideix pel propi malalt sense tenir en compte l’autonomia del pacient. La informació que rep el malalt està seleccionada pel propi metge ja que ell és qui té els coneixements per diagnosticar.


També es podria considerar unpèl “informatiu” ja que no s’implica en l’opinió del pacient i dona la informació.


D’una altra banda el metge té una relació metge-pacient amb falta absoluta de confiança i empatia. El metge exerceix davant de cada situació tenint en compte la malaltia i no el malalt.





2. Per què creus que el protagonista canvia de ORL de cara a operar - se? Descriu breument les característiques delsdos ORL.


El motiu és la falta de confiança en la seva relació. La doctora d’un principi exerceix un paper paternalista, l’informa del que té i ja li confirma hora per l’operació. El doctor canvia de ORL perquè no confia en ella i a demés no es sent recolzat en cap moment.


La doctora té un paper paternalista, poc empàtica, sense gens de tacte amb el pacient, etc. Té la mateixa actitud queel protagonista en un principi.


El doctor en canvi, és un metge atent amb els seus pacients, empàtic, que mostra interès pels pacients, que és càlid i té delicadesa. En un principi, el protagonista és mofa de metodologia que té el ORL davant dels pacients, però quan aquest es troba que s’ha convertit en pacient, agraeix el tracte que té el Dr. amb ell.





3. La visió del protagonistacom a pacient, és la mateixa que tenia en tant de metge? En què es diferencia?


La visió com a pacient fa canviar completament l’actitud del metge. Quan és pacient es sent desatès, sent que no se l’atén a recepció, que ha de fer llargues esperes per ser atès pels professionals mèdics, es queda estupefacte amb els papers burocràtics que ha d’omplir, nota la falta d’empatia de la seva doctora,nota la preocupació i la por davant de la noticia del tumor, etc.


El doctor es dona compte de l’actitud dels seus companys, que a la fi i al cap és la mateixa que té ell davant dels seus pacients.











4. Creieu que una medicina defensiva és la millor per evitar problemes?


No. En la relació de metge-pacient la eina bàsica per evitar problemes legals és la confiança. Elpacient ha de tenir plena confiança que el metge ha intentat ser al màxim competent i eficient en la seva tasca. Un error o problema sempre pot sorgir, però si el metge actua de manera correcta i té confiança amb el pacient, no té per què ser un error mèdic.


5. Creus que el comunicar un diagnòstic “Vd tiene un tumor” és adequat a la nostra cultura?


No. Tota persona necessita un procésd’adaptació i una preparació a rebre noticies. El metge ha de ser acurat i intentar al màxim no ser violent en la comunicació del diagnòstic. S’ha d’acompanyar amb aportacions d’informació complementaria i no amb una simple frase. Una simple frase com “miri desprès de la laringoscòpia que li hem practicat, hem observat una tumoració, probablement sigui un tumor maligne però farem una biòpsia percomprovar-ho. Hi ha questa opció, i aquesta, etc.” hagués estat millor.


6. Una malalta diu la següent frase “Mi médico es un HP, siempre me dice mentiras, pero no me engaña”. Què penses que hi ha darrera d’aquesta frase?


La malalta es refereix a que el metge no “l’enganya” ja que no li nega la veritat, és a dir, no li nega que té un tumor p.ex. però l’hi diu “mentires” referint-se a que li potdir que la radioteràpia ha estat molt efectiva i que ha desaparegut el tumor i no hi haurà una recidiva, sent aquesta afirmació no del tot certa ja que ell no ho pot assegurar. Pel que crec vindria a ser una mica com dir “no menteix però tampoc diu tota la veritat”.





GATTACA




1. Quins dilemes ètics principals detectes en la pel·lícula?


El principal dilema ètic és el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Reflexion del codigo de bioetica
  • Bioetica Analisis Pelicula
  • REFLEXION DE LA PELICULA MI NOMBRE ES KHAN
  • Reflexión De La Película "De Panzazo"
  • reflexión sobre pelicula ni uno menos
  • Reflexión sobre la película "Instinto"
  • Reflexión De La Película El Efecto Mariposa
  • Reflexión Pelicula El Guerrero Pacífico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS