Reglament de futbol sala femení

Páginas: 5 (1012 palabras) Publicado: 18 de marzo de 2011
Reglament de Futbol sala femení
A- Conceptes generals: 1. Nombre de jugadores: Juguen cinc (5) jugadores per equip, quatre (4) i la portera (1), encara que es pot disposar de fins a dotze (12) jugadores sempre que estiguin inscrites correctament a la competició. 2. Vestimenta: Totes les jugadores han d’anar uniformades. És convenient tenir el dorsal en la part posterior de la samarreta. No espot jugar amb botes de futbol camp ni amb botes multipeces grans. En cas de coincidència o confusió en els colors entre dos equips, l’equip visitant és el que ha de fer servir els pitrals facilitats per l’organització. 3. Durada del partit i temps mort: La durada d’un partit és de 15 minuts per part i sense aturar el temps, amb 3 minuts de descans entre les dues parts. El temps només satura sil’àrbitre ho considera oportú (per lesions, per pèrdua de pilota, etcètera). Cada equip pot sol·licitar un temps mort d’un (1) minut en cada part. No es demana a la primera part, a la segona no se’n poden demanar dos. 4. Inici del partit: Per començar el partit cal que cada equip disposi, com a mínim, de tres jugadores de camp més la portera. Si no és així, l’equip en inferioritat numèrica es considera nopresentat i perd el partit per 3-0. L’espera màxima perquè el partit es jugui íntegrament és de 5 minuts. A partir d’aquest moment, l’àrbitre descompta temps del partit en proporció igual al temps de retard. 5. Servei de centre de camp: El servei inicial es fa cap endavant i no es pot marcar gol directe tret que una companya hagi tocat abans la pilota (i sempre que l’àrbitre hagi xiulat). Lesjugadores de l’equip contrari se situen al seu camp i fora del cercle central, a tres (3) metres de distància. Només poden tocar la pilota quan ha sortit del cercle central o bé quan han transcorregut cinc (5) segons. 6. Servei de córner i servei de banda: Els serveis de córner es llancen amb els peus i els de banda es llancen amb les mans. Els dos peus han d’estar en contacte amb el terra i sensetraspassar la línia de banda. La pilota es llança per sobre del cap. No és vàlid el gol directe. En cas que es marqui, l’equip contrari serveix de porteria. Si la pilota entra a la porteria (en un llançament de córner o servei de banda) directament o bé si només la toca el porter, s’invalida el gol i es repeteix el servei de córner o banda. Quan en els llançaments de córner o banda la jugadora trigamés de cinc (5) segons o serveix malament, la pilota passa a poder de l’equip contrari, que serveix de banda. 7. Canvis: Es poden fer tots els canvis que els equips requereixin. S’han de fer sense aturar el joc, pel centre del camp i sense necessitat d’avisar l’àrbitre. El porter només es pot canviar una vegada per part, amb autorització prèvia de l’àrbitre, que aturarà el partit. 8. Banqueta:Només poden seure a la banqueta les jugadores reserves, o membres de l’equip, que hauran de mantenir un comportament correcte; en cas contrari serà(n) convidada/es a abandonar el terreny de joc. 9- Portera: La portera és una jugadora més quan es troba fora de la seva àrea. En aturar la pilota dins l’àrea pot posar-la en joc amb una autopassada, però està obligada a sortir fora de l’àrea. B-. Faltes/ Infraccions 1. Una falta només es pot llançar quan l’àrbitre ho ha autoritzat. En cas contrari, es repeteix l’execució. Si es reincideix, la infracció es penalitza amb targeta groga. En aquest sentit, si es sol·licita barrera la falta no es pot executar fins que l’àrbitre ho autoritza i la infracció es castiga amb targeta groga. 2. Jugar a terra amb qualsevol part del cos es penalitza ambllançament lliure directe (encara que sigui de forma involuntària). Si la infracció es comet dins de l’àrea, es pita falta des de la frontal de l’àrea (també és lliure directe).

3. La barrera es col·loca a cinc (5) metres de distància (aproximadament). 4. Es disposa de cinc segons per posar la pilota en joc, ja sigui de banda, de córner, de falta o bé de servei de porteria. En cas que se superi...