renaixement

Páginas: 3 (506 palabras) Publicado: 3 de abril de 2014
RENAIXAMENT: CONTEXT HISTÒRIC
S.XV QUATTROCENTO: A Les cuitats del nord de la península d’Itàlia (Pisa, Florència, Siena i Gènvova) / Aplicació de la perspectiva lineal.
S.XVI CINQUECENTO(1494-1527): Roma, época de Juli II, en la construcció de st. Pere./ Integració perfecte de figura i fons, clarobscur crea volum, Leonardo inicia la perspectiva aèria (colors càlids en 1r terme i freds alfons per augmentar la profunditat)
S.XVII SEICENTO (1527-1600): Sorgeix el Manierisme. Difusió Renaixament x EU.
(Després de l’època medieval) Renèixer es tornar a la llum, a la època clàssica(imperi romà). Es contruiexen les ciutats d’Itàlia a l’epoca medieval. Repúbliques dominades per famílies aristòcrates, fonamenten el seu poder econòmic en millorar la ciutat; el cap d’estat es escollit acada ciutat pel poble, serà el “podestà”, el poderós, que competirà amb les altres ciutats italianes per ser la millor i busca el màxim territori per apropar-se més als Estats Baticants (Roma)(poder) que dominan tot el centre d’Itàlia: quan això passa es quan el Renaixament es reconegut i s’expandeix.
Humanisme: L’home com a centre del món, ha d’organitzar el món racionalment, és l’home quepensa, que actúa, que és il·luminat, que fa economia, que transforma la natura per beneficiar-se, que Déu ja no es raó d’acció sinó la pròpia societat, el desenvolupament en general. El Papa de Romaserà el 1r humanista perquè s’introdueix l’humanisme a l’Esglèsia. Comença la ciència i la tecnologia.
ESTIL:
Descobriment i aplicació de la perspectiva lineal i racionalització de l’espai:facilita la projecció d’edificis, l’el·laboració de plànols, la unitat. Estil ple d’harmonia, ordre, proporció i simetria de en relació amb l’espai; composicions clares i formes tancades. Es pren com a modelde bellesa els elements formals de l’arquitectura clàssica: cúpules, frontons, columnes, murs, arcs de mig punt, voltes ...però cominant-los de manera diferent. És molt més gran l’influència romana...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Renaixement
  • El Renaixement
  • el renaixement
  • Renaixement
  • El renaixement
  • Renaixement
  • RENAIXEMENT
  • EL RENAIXEMENT

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS