Reneixensa

Páginas: 2 (317 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2011
Els trobadors eren els poetas i músics, amb un gran domini de la retòrica i de la música, van viure en l’epoca de l’Edat mitjana i van viure en llocs com el sud de França a finals delsegle XI, Occitània, Catalunya i el nord d’Itàlia. Les principals crecterístiques de la seva literatura són la poesia trobadoresca que sobretot era de temàtica amorosa, també podiacentrar-se en aspectos polítics, morals, literaris etc. Escrivien en llengua provençal,- també la podem anomenar occità- i en alguns casos si poden detectar algunes paraules catalanes en lesseves composisions.
1. Enfurismar: Irritar.
Espona: 1 1 f. [LC] Costat de llit. Un banc que està a l’espona del llit.
1 2 f. [LC] Espai que hi haentre l’espona del llit i la paret de la cambra. L’habitació era tan petita que a les espones no hi cabia cap tauleta de nit.
2 1 f. [AGA]Marge de pedra per a sostenir les terres d’un bancal.
2 2 f. [LC] Marge de terra.
Sivella: f. [LC] [ED] Peça de metall consistent en un marc travessat perun eix proveït d’una o més pues fixat a un dels caps d’un cinturó, a l’orella d’una sabata, etc., i per on es fa passar l’altre cap, que resta subjecte per mitjà de la pua o pues.Gonella: f. [LC] [HIH] Túnica llarga cenyida a la cintura duta antigament per homes i dones.
Penyora: 1 1 f. [LC] [DR] Cosa que es posa en mans d’algú com a garantia delpagament d’un deute, del compliment d’una obligació. Li vaig deixar molts diners, i ell em donà de penyora un rellotge d’or.
1 2 f. [LC] per ext. T’he donat la meva paraula: vols unaaltra penyora?
2 f. [DR] penyora de drets Penyora que ha de recaure sobre drets que tinguin caràcter mobiliari, que estiguin dins el comerç i que es puguin posseir.

2.2
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS