Reportage Seu Vella

Páginas: 4 (903 palabras) Publicado: 30 de mayo de 2013

La Seu Vella, obre les portes a “gent de Catalunya que no se’n recordava de Lleida”

l centre de la ciutat de Lleida, s’alça la Seu Vella un conjunt monumental que mostra amb gran bellesa lahistòria d’aquest territori. És un referent visual i centre artístic, definida com una de les millors obres de l’arquitectura medieval europea del segle XIII. I en els darrers anys com a destí preferiten turisme de proximitat.
Turó de la Seu Vella, Josefina.
La catedral va ser construïda enun turó des d'on s'albira, no només la ciutat, sinó també gran part de la plana de la comarca del Segrià. La seva construcció, iniciada l'any 1203, es va perllongar durant més de dos segles fins que en1431 es va finalitzar el campanar. Segons els historiadors, la Seu Vella es va construir en el lloc on s'alçava una mesquita musulmana, sent el primer mestre d'obra Pere de Coma.
Lluny del seupaper històric de catedral o caserna avui, la Seu Vella és un símbol per la ciutat de Lleida i per donar a conèixer tots el seus encants dóna l’oportunitat al públic de gaudir de diverses activitats ques’inicien aquest estiu ; de caire cívic, cultural i festius molt variades. A més compta amb un gran ventall de descomptes, d’horaris, d’accessibilitat a diferents zones del conjunt monumental perquè elturista esculli el que més li convingui segons la seva disponibilitat.

Claustre, Turismo rural; info cultural
Majoritàriament els turistes que visiten l’indret són persones interessades enturisme cultural. Aquests asseguren estar completament satisfets amb la visita, ja que compleix totes les seves expectatives. I és que el monument posseeix una important col·lecció d’art, ja sigui per lesseves pintures, per les escultures, per les seves restes arqueològiques, pels espais interiors o els monumentals exteriors i portalades.
Per aquests motius molts turistes , tant de fora com de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Seu vella
  • La seu vella de lleida
  • Seu Vella
  • seu vella
  • Fitxa 8 Visita A La Seu I Al Pont Vell
  • Treball Seu Vella
  • Seu vella lleida
  • Reportage

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS