Reseña atlas conflictos de fronteras

Páginas: 4 (839 palabras) Publicado: 28 de abril de 2014


Ressenya de “EL ATLAS DE CONFLICTOS DE FRONTERAS”

El llibre el qual s’està ressenyant té el títol de El Atlas de Conflictos de Fronteras. Està format per 24 articles i 3 extractes literarisescrits per 27 autors diferents. Es tracta d’autors (la gran majoria d’origen francès) reconeguts que han treballat de manera directa o indirecta amb el mitjà Le Monde.

L’atles consta de 100pàgines i va ser publicat al juny de l’any 2013, a la ciutat de València. Pertany a la col·lecció d’atles de Le Monde Diplomatique i la seva editorial és la Editorial UNED. El número ISBN és978-84-95798-20-6. És important fer esment de la cartografia del llibre, què ha estat executada per Phillippe Rekacewicz i Agnès Stienne.

En primer lloc, com el seu nom indica, l’atles vol analitzar elsconflictes que trobem al llarg de totes i cada una de les fronteres aixecades al globus terraqüi. En segon lloc, ens mostra el patiment d’aquelles persones que intenten passar la frontera cap a la “terrapromesa”. Per tant, d’una banda es vol analitzar els conflictes que es troben en aquestes zones limítrofes i, d’altra banda, mostrar el patiment de la població enfront les filferrades d’arç.

La ideaprincipal del llibre és ser durament crític amb les zones de frontereres de tots els païssos. En diversos moments de l’obra, esmenta la caiguda del mur de Berlín (1989), una de les fronteres mésnotòries i estableix que l’ensorrament d’aquest és la reivindicació de la llibertat. Però, són diferents les fronteres dels païssos a aquest mur de Berlín? És a dir, per què es va criticar (per finalmentensorrar) aquell mur quan és sabut que tots els països tenen el seu propi mur de Berlín?

El llibre no està adreçat a un públic especialitzat, però tampoc a un públic iniciador en el tema. És a dir,s’han de tenir uns coneixements bàsics del tema per entendre amb claredat les idees del llibre. És un llibre que es podria cualificar com a text complementari de gran utilitat.
Pel que fa a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Reseña cloud atlas
  • Reseña de la película "Chulas Fronteras"
  • Mexico-estados unidos conflictos de fronteras
  • Reseña. Los Grupos Etnicos Y Sus Fronteras
  • Pelicula Cloud Atlas (Reseña/opinión)
  • Periodismo en situación de conflicto preventivo y de frontera
  • RESEÑA conflictos normativos Rafael
  • reseña a conflicto armado

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS