Reseña El Trabajo Intelectual

Páginas: 3 (726 palabras) Publicado: 9 de abril de 2012
RESSENYA DE EL TRABAJO INTELECTUAL, DE JEAN GUITTON
Jean Guitton, El trabajo intelectual, Madrid: Ediciones Rialp S.A., Abril 2000.

El llibre es divideix en onze capítols, a cada un d’aquests hiha una sèrie de subpunts que serveixen per desenvolupar el tema principal del capítol. Quan s’obre el llibre, abans de començar-lo a llegir, es pot observar que hi ha un subtítol: Consejos a los queestudian y a los que escriben. Amb aquest subtítol Guitton vol definir quins són els objectius d’aquest llibre. Concretant es podria dir que la funció del llibre és ajudar a concentrar-se, ajudar a lacreació intel·lectual, a l’escriptura, la reflexió, etc. Malgrat que en el subtítol s’esmenta que són consells pels que estudien, ell llibre pot anar adreçat a qualsevol tipus de lector.
Guittonutilitza moltes cites d’altres autors o filòsofs (Pascal, Descartes, Stendhal, Weil, etc.) per fer més didàctica la lectura i explicar quines són les claus per arribar a entendre el treball intel·lectual.Per exemple, en el capítol III, “El esfuerzo profundo” es cita a Delacroix “El arte es algo tan ideal, tan fugitivo, que las herramientas no están nunca lo suficientemente limpias ni lo medios son losuficientemente expeditivos” per explicar com de complicat és fer una feina intel·lectual, ja que existeixen moltes temptacions i es tendeix a voler utilitzar massa informació que no són útils. Peraixò Guitton diu que ens hem de precipitar i suprimir la preparació el màxim que es pugui.
Al capítol V “La puesta en orden de nuestros pensamientos” Guitton expressa que el més important per ell éssaber ordenar les idees a l’hora d’elaborar un text. Segons Guitton, s’ha d’aconsellar al jovent no consisteix tant en recollir idees o informacions u amuntegar frases sobre frases, sinó, que hauriend’escollir una idea i desenvolupar-la. En el mateix capítol Guitton comenta que preferiria ensenyar als seus alumnes a saber com han d’utilitzar els signes de puntuació (“doctrina del párrafo”)i,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajo intelectual
  • Reseña el gozo intelectual
  • Reseña Practicas Intelectuales
  • Metodolo Del Trabajo Intelectual
  • habilidades para el trabajo intelectual
  • El trabajo intelectual y la accion politica
  • Qué es y cómo se realiza el trabajo intelectual
  • Metodología del trabajo intelectual

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS