Ressenya Catalan

Páginas: 3 (594 palabras) Publicado: 11 de abril de 2015

Ressenya: Bilingüisme i educació
El llibre que m’he llegit es titula Bilingüisme i educació. L’autor del llibre es Siguan Soler Miquel i el coordinador es Ignasi Vila i Mendiburu. Miquel SiguanSoler va nàixer el 2 de maig de 1918 i va viure fins el 8 de maig de 2010, va ser un psicòleg, lingüista i escriptor espanyol. Ha sigut catedràtic de Psicologia de la Universitat de Barcelona,de la qualés anomenat posteriorment vicerector de planificaió i més avant president. Ha escrit molts llibres relacionats amb psicología, bliningüisme i plurilingüisme entre altres. Li han atorgat premis com elpremi nacional de literatura, premi creu de san Jordi i premi grup compostel-la. El llibre ha sigut publicat en 1998 per la universitat oberta de Catalunya, té 100 pàgines, dins dels cuàls hi ha 3capítols: 1. Bilingüisme: conceptes i principis bàsics, 2. L'educació bilingüe: tipologia i pràctica educativa i per últim el 3,  L'educació bilingüe a l'Estat espanyol.
Com a aspectes més importants delprimer capítul hi a que destacar en primer lloc la definició que estableix l’autor i es que el bilingüísme es definix com la capacitat que mostren les persones d’utilitzar dues llengües en lesmateixes situacions amb una facilitat i una eficàcia semblants, però això no significa que alguna persona siga capac d’utilitzar dues llengües de la mateixa manera, de fet el bilingüisme perfecte no existix.Per aquest motiu es important avaluar el nivell de bilingüisme de les persones bilingües, però també les actituts i el comportaments lingüístics. A continuació es parla de les soceitats amb llengüesen contacte i de l’importancia que té poder aconseguir que tota la societat dominin totes dües llengües, tant la minoritària com la majoritària.
En el segòn capítol es parla de l’educació bilingüeque s’ha anat configurant al llarg del segle XX, ja que en un prinicpi es va considerar que el bilingüisme primerenc podía tenir connseqüencies negatives per al desenvolupament infantil. Ha sigut a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ressenya de catalàn
  • Ressenya
  • Ressenya
  • Ressenya
  • Ressenya
  • ressenya
  • Ressenya
  • ressenya

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS