Ressenya de 'En una tierra salvaje'

Páginas: 7 (1688 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2014

In A Savage Land









La pel·lícula està ambientada als anys 40, quan la segona guerra mundial va començar. La societat en aquella època estava dividida en classes socials, i també hi havia un grau de masclisme rellevant. Els personatges principals estan inspirats en dos antropòlegs importants en l’historia de l'antropologia. El Phillip Spence representa B. K. Malinowski, il’Evelyn Spence fa referència a Margaret Mead.

Començaré per explicar una mica la vida d’aquest dos antropòlegs per saber-ne més sobre ells:

Malinowski va néixer el 1884 a Cracòvia (Polònia). Ell va ser el modernitzar l'antropologia social britànica a partir de la seva renovació metodològica basada en l'experiència personal del treball de camp i en la consideració funcional de la cultura. Fouprofessor en un parell d’universitats, i realitzà nombrosos treballs de camp, especialment entre els pobles de les illes Trobriand (Nova Guinea) i Austràlia. Se'l considera també el pare del modern mètode etnogràfic consistent en l'observació participant sobre el terreny. Algunes de les seves obres són Les illes Trobriand (1915); Argonautes del Pacífic Occidental (1922); Els mites en la psicologiaprimitiva (1926); Sexe i repressió a la societat salvatge (1927).

Margaret Mead neix el 1901 a Filadèlfia (Pennsilvània). Està considerada com una pionera que va escriure de forma planera per a arribar al públic en general. El 1925 va anar a Samoa per fer un treball de camp sobre l’adolescència, ja que ella estava interessada en les diferencies entre les personalitats, d’aquí va sortir el seullibre Coming of Age in Samoa (1928). El 1929 es va doctorar per la Universitat Colúmbia. Entre 1931 i 1935 va continuar els seus estudis de camp a Nova Guinea. Després va treballar com a conservadora a un museu de Nova York.

Tornant a la pel·lícula, el tema principal és la recerca sobre els rituals d’una tribu - situada a una illa de Nova Guinea - que portant a cap una parella d'antropòlegs. Elgènere d’aquest film és el drama, ja que a mesura que avança la història les tensions i problemes augmenten.

El punt de vista és principalment la noia, Evelyn, al començament ella narra el que li agradaria emportar-se’n a l’eternitat amb ella i com va conèixer el que seria després el seu marit amb el qual viatjaria per poder fer el treball de camp.



La pel·lícula comença a launiversitat, en Phillip és un professor d’antropologia que vol fer la seva monografia a les illes Trobriand, ell li acaba demanant a l’Evelyn que es casi amb ella per poder aconseguir una beca per subvencionar el treball, ell la vol perquè sigui la seva lingüista. En el que està interessat exactament és a estudiar com una societat tribal utilitza la sexualitat per incrementar el seu domini social.

Enarribar a l’illa, s’instal·len amb la tribu, i un home els hi dóna un consell: que no confiïn en els natius perquè són mentiders i tramposos. Allà també tenen contacte amb Mick Carpenter, ell és un comerciant que utilitza les perles com a moneda de canvi. Mick els hi recrimina que ells només venen per fer servir als natius com conills d’índia, i aposta que no duraran ni un mes, Evelyn a això responque aguantaran els 12 mesos i oferta un rellotge per la seva millor perla.

En Phillip se centra en el que els homes de la tribu fan, en canvi l’Evelyn sol fixar-se més en les dones. Ella es nota més interessada en el comportament dels natius, en involucrar-se en la seva cultura i aprendre els rituals, les maneres de fer i viure que tenen ells.

Els missioners volen posar la seva cultura, ésa dir, la cristiana; en un moment es veu com els natius estan agafen roba, la protagonista ho veu i els hi treu de les mans i la crema, ja que ella vol que la seva cultura segueixi endavant. Això provoca que els hi donin un toc d’atenció al matrimoni de part Douglas Stevens, que té un càrrec important, ja que l’han enviat per civilitzar als indígenes.

Quan l’Evelyn parla amb les dones...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • En Una Tierra Salvaje
  • En una tierra salvaje
  • En una tierra salvaje
  • En tierra salvaje resum
  • Comentario pelicula En una tierra salvaje
  • En una tierra salvaje
  • en una tierra salvaje
  • EN UNA TIERRA SALVAJE

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS