Ressenya del llibre “El món no se’n surt”

Páginas: 3 (549 palabras) Publicado: 22 de enero de 2014
Fitxa Bibliogràfica:
JUDT, TONY, El món no se’n surt, (Títol original: "Ill fares the Land") La Magrana, Barcelona, 2010
Contingut:
L’autor del llibre, Tony Judt (Londres, 2 de gener de 1948 -Nova York, 6 d'agost de 2010), fou un historiador britànic, professor d’universitat i escriptor, especialitzat en la història social de l'Europa de la segona meitat del segle XX com veiem plasmat en laseva obra “Postwar” on va guanyar-se un renom internacional.
Tony Judt comença el llibre parlant de l’ importància de l’ igualtat de qualsevol país. Ho fa comparant els seus dos països, Regne Unit(lloc de naixement) i els Estats Units (lloc de residència) amb els de l’Europa nòrdica, el quals sempre són els primers en l’índex de desenvolupament humà i tenen un sistema socialdemocràtic ambimpostos retributius de la renda, al contrari que els EE.UU, país individualista i amb baixos impostos. Judt afirma aquesta qüestió dient “No importa com de ric sigui un país, sinó com de desigual és”
Judtanalitza les dificultats de la socialdemocràcia per construir una alternativa ideològica al liberalisme, analitzant l’evolució de la societat des dels anys 80 fins a l’actualitat, criticant la crisiactual qualificant-la de la “crisi sistemàtica del capitalisme”, exaltant així la feblesa d’aquests sistema. Per l’autor existeixen alternatives a aquest sistema, com el totalitarisme, present a Koreadel Nord, o les dictadures populars de Cuba o la Xina, però cap d’aquestes arriba a ser la correcte i necessària.
Judt explica que el sistema socialdemòcrata va sorgir després de la Gran Depressió ique avui dia s’aproxima més a un sistema neoliberal, on l’Estat ha d’intervenir en l’economia fins al punt de privatitzar els serveis públic com ara la sanitat o l’educació.
Aquest concepte de“privatitzar” és totalment oposat al que promulgaven els socialdemòcrates de principis de segle, els qual estaven a favor de la llibertat, l’ igualtat i la justícia social.
“El món no se’n surt” està...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ressenya Llibre "En El Corazón De Las Tinieblas"
  • Ressenya llibre de les meravelles
  • Ressenya de "L'hivern del món"
  • Ressenya El Món de 1714
  • Ressenya del llibre: Això és (i no és) Allò.
  • Ressenya Del Llibre
  • Ressenya llibre a sang freda, truman capote
  • Ressenya Llibre De Lectura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS