Ressenya Pa negre

Páginas: 3 (585 palabras) Publicado: 12 de mayo de 2013
Ressenya Pa Negre
VILLARONGA, Agustí (dir.) Pa Negre. Espanya. 2010. Massa d'Or Produccions, Televisió de Catalunya i Televisión Española.

La barreja d’elements que s’encreuen en aquestahistòria fan que la intriga abaste l’espectador des del començament del drama fins el seu desenllaç. Mai queda clar on està el límit entre la veritat i la mentida, ni fins a on poden arribar a enfrontar-seuns ideals amb els altres, mentre que les conseqüències d’una guerra marquen tota la trajectòria d‘unes vides truncades per odis i rancors del passat. La pobresa i la discriminació dels vençuts són unpunt clau en aquest drama que ens mostrarà la crua realitat d’un poble i una família en la postguerra.
Pa negre és una pel·lícula dirigida pel mallorquí Agustí Villaronga, basada principalment en lanovel·la de mateix nom d’Emili Teixidor on també s’inclouen elements d’altres dues novel·les: Retrat d’un assassí d’ocells i Sic transit Gloria Swanson. La història se situa als anys 40 a una poblaciórural de Catalunya on Andreu, el xiquet protagonista, i la seua família viuen atrapats en una espiral de mentides i ocultacions del passat que acabaran amb la desintegració de tots ells.
Cadascundels personatges de la història mostra un costat obscur, es pot veure com tots estan corromputs, des d'un mestre que és alcohòl·lic i pedòfil, als veïns que castren homosexuals o el seu pare acusatd’assassinat. Si més no, la visió del nen canvia radicalment al llarg de la pel·lícula: des d’un principi on els ideals del pare eren l’exemple a seguir i era una figura per admirar, arriba al final delfilm on l’Andreu decebut com és de tot aquest ambient fosc, de mentires i assassinats renuncia a les seues arrels per que no vol seguir el camí que ha dut la seua família. Finalment ell accepta, sensepietat i amb força, viure amb els del bàndol guanyador, amb els rics on rep una educació bona a mans dels amos del mas que, a més a més, són els assassins del pare i els manipuladors en la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pa Negre
  • PA NEGRE
  • Pa negre sintesi
  • Pa negre (Català)
  • comentari de la novel·la pa negre
  • Anàlisi Pa Negre
  • Pa negre
  • pa negre

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS