Restauració

Páginas: 2 (388 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2012
1. - La restauració borbònica (1875-1902-1923)
Alfons XII va arribar a Espanya el gener de 1875 i amb ell, els borbons van recuperar de nou el tron. Aquesta recuperació va ser obra fonamentalmentd'Antonio Cánovas del Castillo qui se de la crisi de la I República i amb ajuda d'alguns generals com Martínez Campos va ser formant-se una xarxa de suports a la causa borbònica principalment entre elsgrups aristocràtics i burgesos temorosos de l'avanç de les conquestes democràtiques que es van produir en el Sexenni.
- El nou règim d'acord amb el pensament de Cánovas (liberal conservador) haviad'assegurar el tron ​​dels borbons i evitar les lluites violentes entre les diferents famílies liberals per l'poder que havien donat pel s. XIX nombrosos pronunciaments i canvis constitucionals. En laseva concepció política hi ha dos principis indiscutibles:
1. - La Corona: La Corona ha de ser la nova clau del sistema, la qual garanteixi l'ordre social.
2. - Les Corts: Les Corts representen lallibertat i voluntat del poble. Ambdues tant la corona com les corts es contraposen i s'equilibren col · laboren i conformen la sobirania.

Per assegurar aquests principis, Cánovas va defensar:
- Laimposició de la monarquia constitucional doctrinària com a forma d'estat i de govern, fórmula que havia d'estar explícitament recollida en la constitució.
- La necessitat de comptar en les tasques degovern amb una doble confiança: la del monarca i la parlamentària. Això implica una cosa que va ser molt habitual i que es va fer mitjançant el frau que era el caciquisme.
- L'alternança pacífica ide mutu acord entre les forces monàrquiques agrupades entorn de dos grans partits: el conservador i el partit liberal.
Aquests principis i característiques (tots els principis i conseqüències:monarquia constitucional, frau electoral, oligarquia ...), predomini de grups socials benestants conformar el que es coneix com: Sistema canovista o Règim de la Restauració borbònica que va estar vigent a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • restauració
  • La Restauració
  • restauració
  • La restauració
  • la restauració
  • restauració
  • La restauració
  • Restauració

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS