Resum de "mentes asesinas"

Páginas: 3 (599 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2011
Al capítol I del llibre “Mentes asesinas”, veiem com l’autor A. Maalouf, defineix la identitat de les persones com conjunt integrat de diferents elements (religió, cultura, llengua, professió, classesocial, lloc de residència, condició sexual, etc.) que es van recopilant al llarg de la vida i que van lligats tant als nostres orígens, com al nostre entorn i les influències que rebem d’aquests.Segons Maalouf, dins d’aquest conjunt de components de la identitat, hi ha una jerarquia per la qual donem més importància a uns sobre els altres, sentint-nos més identificats per aquests primers com sifossin els trets més distintius per a nosaltres. Aquesta jerarquia pot ser canviant depenent del moment en que vivim, si ens sentim atacats pel fet de tenir determinats trets i com ens ha afectat ala vida el fet de tenir-los o no. Per a Maalouf, hi ha trets de la identitat que podem compartir amb altres persones, però amb cap compartirem exactament els mateixos, cosa que ens fa únics i diferentsa cadascun de nosaltres.
Trobem certa correspondència d’aquesta visió de la identitat de Maalouf amb el situacionalisme de Barth i el primordialisme de Geertz, ja que per una banda, Barth tenia unavisió situacionista i interaccionista, centrant les seves investigacions en el com es formen i transformen les identitats ètniques i de quina manera arriben a diferenciar-se entre elles. Geertz per laseva banda, també entenia les identitats ètniques com a canviants en el temps, però feia especial èmfasi en el que va denominar lligams primordials (família, religió, raça...), elements de laidentitat que estaven fortament arrelats a les persones, als quals se’ls atribuïa un valor “donat” ja que formen part de nosaltres només pel fet d’haver nascut en un determinat país, dins d’una particularcomunitat religiosa, etc.
El text de Maalouf és una oda a la diversitat cultural i a l’enriquiment que suposa aquesta i critica fortament l’etnocentrisme considerant-lo mancat d’empatia, intolerant,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La mente asesina
  • En La Mente De Un Asesino
  • Mentes asesinas
  • Resumen de mentes asesinas.
  • la mente de un asesino
  • Mentes Asesinas
  • Mentes Asesinas
  • En La Mente Del Asesino

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS