Resum eneida

Páginas: 4 (823 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2013
RESUM DE L'ENEIDA

1. L'obra comença amb el desembarcament dels troians a Cartago, després d'una terrible tempesta propiciada per la deessa Juno, i la seva rebuda per la reina Dido, que ràpidaments'enamora del ben plantat Enees.
2. Aquest li explica les peripècies que fins aleshores han patit, com els grecs van penetrar a Troia mitjançant l'ardit del cavall, com el sacerdot Laocoont vaser devorat per unes serps en intentar advertir-los i com va escapar Enees amb el seu pare Anquises, el seu fill Ascanio (o Iulo ) i un grapat de supervivents.
3. Acudeixen després a Delfos, on unoracle mal interpretat els fa creure que s'han d'establir a Creta. Allà passen gana i grans penúries fins que els penats, déus troians, li diuen en somnis a Enees que busqui asil a Ausonia (Itàlia).Embarquen de nou i una tempesta els condueix a les Estrófadas, on lluiten contra les harpies, i una d'elles, Celeno, els augura que no podran fundar la nova ciutat de Troia fins que no s'hagin vistobligats per la fam a devorar les seves pròpies taules. També arriben a la illa dels Cíclops, com Ulisses, i escapen ràpidament. A Sicília mor Anquises, el pare d'Eneas.
4. Quan acaba el seu relat,Dido està ja plena de passió per l'heroi troià i l'endemà, durant una cacera, esclata una tempesta que fa refugiar-se a la jove parella en una gruta, on consumen el seu amor. No obstant això, Júpiters'impacienta al veure que l'estada dels troians a Cartago dilata el compliment del seu desig de veure fundada la futura Roma, i mana a Mercuri perquè obligui Enees a posar-se de nou en camí. Aquest hofa i Dido a veure abandonada es dóna mort.
5. El següent destí és de nou Sicília, on són esplèndidament rebuts pel rei Acestes, celebrant allà els ritus funeraris d'Anquises amb diversescompeticions esportives. Llavors les dones troianes, cansades de vagar pels mars i embogides per ordre de Juno, cremen les naus, encara que en l'últim moment, Enees suplica a Júpiter i aquest fa vessar una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen de la Eneida
  • Resumen De La Eneida
  • Resumen de la Eneida
  • Resumen de la Eneida (micro resumen)
  • Resumen de la eneida acto por acto
  • Resumen libro la eneida
  • Resumen del libro iv de eneida
  • Resumen Canto 3 Eneida

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS