Resum l'infern de marta

Páginas: 7 (1577 palabras) Publicado: 9 de diciembre de 2011
RESUM

Aquesta novel.la comença com a pròleg parlant d’Isabel, una xica que está passejant amb el seu xicot per la devesa del Saler molt feliç, i als pocs minuts jau morta.
La novel.la ens conta la història de Marta, una jove del Vedat de Torrent que s’havia anat a viure a un pis de València amb dues companyes, Carme i Júlia, per fer l’últim curs de Dret. Una nit, de festa amb els amics, vaconéixer Hèctor qui va saber aprofitar-se dels moments de debilitat emocional de Marta i van començar a sortir junts i eixe va ser el començament de l’infern de Marta.. Una nit a la discoteca, Hèctor vaq mostrar la seua verdadera personalitat i va agredir físicament a Marta, acussant-la de perduda.

Amb el pas del temps i la insistència d’ Hèctor , Marta li va perdonar i es van fer inseparables.Marta no s'en va adonar que estava perdent la seua personalitat, que estava tallant les relacions amb els seus amics i companys i fins i tot es va convencer a si mateixa que era la dona més feliç del món.
En realitat, allò que estava fent era consentir tot el que fera a Hèctor , amb l'excusa de no voler ofegar la relació com li va passar amb el seu nuvi MaRCEL.

La novel•la ens varelatant les diferents vivències de Marta i Hèctor. Veiem com s'alternen en Marta moments d’ allò que ella creu que és la felicitat absoluta amb escenes d'autèntic maltractament físic i psíquic: bufetades, estirades de pèl, xiscles, comparacions amb una puta, assetjament sexual de Júlia…..

Marta es va quedar embarassada i pot ser que allò li obrira els ulls perquè va decidir trencar la relació.Buscant una caixa per empaquetar les pertinències d’Hèctor va trobar la que va portar el dia del trasllat i va descobrir que tot allò que té que veure amb Hèctor era una mentida: els pares, els estudis, el treball...i unes fotos amb una xica que l’endemà quan va despertar al seu llit acompanyada d’Hèctor i d’una bagassa i Marta i Hèctor van discutir i van lluitar, ella va descobrir que la xica dela foto era Isabel Forteza, la xica que va aparéixer morta al Saler.

Marta va salvar la vida gràcies a l'arribada de les seves companyes i del professor Vicente i encara que ferida, la van rescatar.
Als set mesos, amb Hêctor ja comdemnat per assasinat i intent de matar a Marta , va nàixer, al cotxe de Jofre el seu fill, enmig d’un embús, el fill de Marta.

La novel•la m'ha agradat molt,perquè tracta un tema que per desgràcia és molt actual i em fa pensar en la idea que quan sentim alguna notícia d’ assassinat o maltractament pensem en famílies marginals, borratxos, etc...però en realitat el maltractador pot ser de qualsevol nivell social.
El nostre punt de partida per evitar el maltractament ha de ser el respecte i l'educació.

Per Nadal, quan les companyes de Marta no estan enel pis, Hèctor es trasllada a viure al pis de les xiques. La convivència es fa insoportable, fins i tot Hèctor assetja sexualment a Júlia eixint de la dutxa i les xiques deixen el pis
Cal dir que van sorgint notícies sobre la desaparició d’Isabel, i sorgeixen comentaris entre el grup d’amics sobre el tema de la violència de gènere i és el mateix Hèctor qui diu que “el pitjor de tot és que quiha sigut capaç de fer això no ho deu dur escrit a la cara i podria ser qualsevol.

Parlem d'Isabel Forteza, una jove de 22 anys, feliç, que corria per la Dehesa del Saler, era feliç... però tres minuts després, jau morta.
Marta, una feliç jove està molt il•lusionada amb la seua nova situació: ha deixat la llar paterna per anar a viure a un pis a València amb dues companyes, Carme i Júlia,mentre fa la carrera de Dret. Totes tres surten de vegades a prendre's alguna cosa o de festa, sobretot la Carme. Però una de les vegades que surten a un bar amb Jofre, un amic, aquest ve acompanyat de Hèctor, un jove que diu estar fent la tesi de Dret.
Aquest es fixa en Marta a la primera ullada, i durant tota la vetllada no deixa de intentar tenir moments amb ella. Però Marta no sembla massa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'infern de marta
  • L'Infern De Marta
  • L'Infern De Marta
  • L'infern de marta
  • L'infern de marta
  • L'infern de marta, resumen y opinion personal
  • L'infern de marta
  • l'infern de marta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS